Facebook tar sig an Venmo med ny funktion för delade betalningar

0
58
Facebook Messenger

< p>Facebook vill att du ska använda Messenger som ett sätt att skicka pengar. De flesta tänker på Venmo som appen för att skicka kontanter, men Facebook vill att du ska använda Messenger. För att hjälpa dig att övertyga dig om att prova deras Messenger-funktioner som skickar pengar, lägger företaget till en ny funktion för delade betalningar.

“Om du har kämpat med att dela upp (och få tillbaka betalt för) gruppmiddagar, delade hushållsutgifter eller till och med månadshyran, är det på väg att bli lättare. Nästa vecka för Messenger-fans i USA börjar vi testa Split Payments, ett gratis och snabbt sätt att dela kostnaderna för räkningar och utgifter,” säger The Messenger Team i ett blogginlägg.

RELATERATHur man skickar meddelanden som försvinner i Facebook Messenger

Messenger har erbjudit möjligheten att betala människor under en tid, eftersom Facebook Pay lanserades 2019, men den nya funktionen låter dig göra en gruppchatt och begära pengar från många människor mot en totalsumma. Den kan dela betalningarna jämnt eller begära ett visst belopp från varje person.

Facebook kommer att börja testa Split Payments-funktionen veckan den 6 december 2021 i USA. När den är tillgänglig för dig måste du klicka på “Kom igång” i en gruppchatt eller under Facebook Pay-delen av appen. Därifrån kan du välja ett dollarbelopp och om du vill dela det jämnt (med eller utan dig själv) eller välja specifika belopp för varje person.

Det låter tillräckligt användbart, men att få en grupp människor att ställa in sina betalningsuppgifter via Messenger så att du kan använda den här funktionen låter som mer huvudvärk än vad det är värt. De flesta människor använder redan Cash App, Apple Cash, Venmo eller någon annan betalningsapp, och att få dem att använda en ny bara för att den har en unik funktion är osannolikt att hända.

RELATERAT : De bästa sätten att skicka pengar med din telefon

LÄS NÄSTA

  • › Hur du hittar din Spotify Wrapped 2021
  • › 5 webbplatser varje Linux-användare bör bokmärka
  • › Funktioner kontra formler i Microsoft Excel: Vad är skillnaden?
  • › Cyber ​​Monday 2021: Bästa tekniska erbjudanden
  • › Vad är MIL-SPEC Drop Protection?
  • › Datormappen är 40: Hur Xerox Star skapade skrivbordet