Dhanbad-domarens död: CBI citerar “mastermind”, vill ha narkoanalys, andra tester av anklagade

0
131

Autorickshaw som körde över och dödade domaren Anand i Dhanbad. (Foto: ANI/File)

SÅ DET finns “handlingsbara ledtrådar” som pekar på en “hjärna” bakom döden av Dhanbad Extra Sessions domare Uttam Anand, har CBI sagt att de vill utsätta de två anklagade för narkoanalys, hjärn- kartläggning och polygrafprov igen.

De anklagade, Lakhan Kumar Verma och Rahul Kumar Verma, påstås ha slagit ner ASJ Anand med en autorickshaw den 28 juli, medan han var på en morgonpromenad. De har åtalats enligt IPC-sektionerna 302 (mord), 201 (att orsaka försvinnande av bevis på brott) och 34 (gemensam uppsåt).

CBI, som lämnade in ett åtal i en domstol i Dhanbad den 20 oktober, hade utfört några av testerna tidigare och sa att de anklagade var vilseledande. I sin plädering i domstolen i Dhanbad på torsdagen försökte CBI genomföra testerna under perioden mellan 6 december och 29 december.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

I motsats till grunden sa Kumar Bimlendu, advokaten som utsetts av District Legal Services Authority, att testerna hade utförts tidigare. Domstolen tillät det dock.

“Under loppet av den fortsatta utredningen samlades ingripande ledtrådar/ledningar som antydde en möjlig inblandning av andra medanklagade eller hjärnan bakom mordet på den avlidne domaren Uttam Anand, medan de båda anklagade under polishäktet inte avslöjade något värdefullt,” CBI sade i sin plädering.

CBI sa att de anklagade under inledande undersökningar utsattes för olika tester, inklusive narkoanalys, hjärnkartläggning, rättsmedicinsk uttalandeanalys, skiktad röstanalys, polygraf och rättsmedicinsk psykologisk bedömning.

< /p>

I sin åtalsrapport sa CBI: “Rahul Kumar Verma är en professionell tjuv som fortsätter att leta efter utsatta mål”. Det sa att han och Lakhan Verma hade “letat efter en chans att genomföra planen”. Men det var tyst om “planen” och inte heller angav något motiv för brottet.

CBI sa att “avsiktlig” och “avsiktlig” “ramning” orsakade “svåra kroppsskador” som var “tillräckliga” i “naturens vanliga gång” för att orsaka ASJ:s död.

Efter inledande undersökningar hade polisen gripit de två anklagade, båda invånare i Dhanbad. Polisen överlämnade senare åtal för utredningen till CBI som omregistrerade ett ärende.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna från Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd