De Drive-modus van de Google Assistent is nu veiliger geworden dankzij de nieuwe snelkoppeling

0
63
Google

In september bracht Google verschillende nieuwe functies uit om Android Auto en Driving Mode veiliger en minder storend te maken. Sindsdien zijn ze doorgegaan met het toevoegen van nieuwe functies aan de Drive-modus van de Google Assistent en nu maken ze het nog gemakkelijker om te starten met een nieuwe snelkoppeling op het startscherm.

Drive Mode is in wezen Android Auto voor degenen die geen bijgewerkte stereo in hun voertuig hebben of die anderszins geen toegang hebben tot Android Auto, maar toch vergelijkbare functies op een telefoon willen.

In oktober , Google heeft de optie toegevoegd om de Drive-modus automatisch te laten starten wanneer je telefoon verbinding maakt met je auto Bluetooth, en nu gaan ze nog een stap verder met snelkoppelingen. Volgens 9to5Google heeft Google stilletjes een snelkoppeling op het startscherm toegevoegd voor de Drive-modus, zodat mensen hun handen en ogen aan het stuur kunnen houden in plaats van door het instellingenmenu te rommelen.

1 van 2

Deze nieuwe functie is alleen beschikbaar als bètaversie, maar we verwachten dat deze binnenkort op alle apparaten wordt uitgerold. Als je de nieuwste bètaversie van de Google-app op je telefoon hebt geïnstalleerd, zou je de melding 'Voeg rijmodus aan startscherm toevoegen' moeten zien. pop-up onderaan het scherm. Voeg vervolgens de snelkoppeling toe aan uw startscherm.

Het maken van een snelkoppeling is niet iets belangrijks, en het is geen grote nieuwe functie, maar dit is nog een manier waarop Google het is sneller, gemakkelijker en veiliger om navigatie en andere functies in de auto te gebruiken.

Ter herinnering: gebruikers kunnen ook zeggen: “Hey Google, laten we rijden,’ 8221; of “rijmodus starten,” en het wordt onmiddellijk geopend zonder ooit de telefoon aan te raken.

via 9to5Google