Var är mina nedladdningar på Windows?

0
234

Om du har laddat ner en fil med Chrome, Edge eller Firefox på Windows 10 eller 11, Du kan vanligtvis hitta den i en speciell mapp som heter “Nedladdningar.” Även om du har sparat filen någon annanstans, ger vi dig några tips om var du ska leta.

Hur du hittar din nedladdningsmapp

h2>

Windows 10 och 11 innehåller båda en speciell mapp som heter “Nedladdningar” som är unikt för varje användarkonto på datorn. Som standard finns den i din användarmapp med sökvägen C:Users[Användarnamn]Nedladdningar , där “[Användarnamn]” är ditt Windows-användarkontonamn.

Du kan enkelt hitta din nedladdningsmapp med File Explorer i Windows 10 eller 11. Öppna först File Explorer och klicka på “Den här datorn” i sidofältet. Klicka sedan antingen på “Nedladdningar” i sidofältet eller dubbelklicka på “Nedladdningar” mapp i filutforskarens huvudfönsterområde.

När du öppnar den ser du alla filer du har sparat i “Nedladdningar” mapp. Som standard sparar alla större webbläsare filer på den här platsen, men det är möjligt att spara filer någon annanstans. Om så är fallet kan du hitta ledtrådar om en nedladdad fils plats i din webbläsare, som vi täcker nedan.

RELATERAT:< /strong> Hur man öppnar File Explorer i Windows 11

Hur man hittar nedladdningar som inte finns i nedladdningsmappen

Eftersom det är möjligt att ladda ner filer till en annan plats än standard “Nedladdningar” mapp kan du ha laddat ner en fil en gång och förlorat den. I så fall kan du kontrollera din favoritwebbläsares nedladdningshistorik för att se om den finns med där.

Annons

Om du använder Edge, Firefox eller Chrome trycker du på Ctrl+J på tangentbordet för att öppna en lista eller flik som visar din nedladdningshistorik. Eller så kan du öppna ett webbläsarfönster och klicka på menyknappen i det övre högra hörnet av fönstret. I Firefox ser menyknappen ut som tre rader. I Edge och Chrome ser knappen ut som tre prickar. När menyn visas klickar du på “Nedladdningar.”

I Edge, en liten “Nedladdningar” lista kommer att visas. I Firefox och Chrome, en “Nedladdningar” fliken öppnas. För att se en nedladdad fils plats i Edge, leta reda på filen i listan och klicka på mappikonen bredvid den. För att se en nedladdad fils plats i Firefox eller Chrome, leta reda på filen på fliken Nedladdningar och klicka på “Visa i mapp” länk under den.

När du har klickat på länken visas en fil Utforskarfönstret öppnas och visar platsen för filen du laddade ner. Observera att den här metoden inte kommer att fungera om du har flyttat filen efter att du laddat ner den, men många gånger kommer den att visa vägen exakt.

Om du fortfarande inte kan’ hitta filen du laddade ner kan du försöka söka efter filen med själva Windows. Lycka till!

RELATERAT: Så här söker du snabbt i Windows 11

LÄS NÄSTA

  • › Hur du hittar din Spotify Wrapped 2021
  • › Datormappen är 40: Hur Xerox Star skapade skrivbordet
  • › 5 webbplatser varje Linux-användare bör bokmärka
  • › Cyber ​​Monday 2021: Bästa tekniska erbjudanden
  • › Cyber ​​Monday 2021: Bästa Apple-erbjudanden
  • › Funktioner kontra formler i Microsoft Excel: Vad är skillnaden?