Trenger 300 parlamentsmedlemmer for å gjenopprette artikkel 370, ikke se Cong der i 2024: Azad

0
118

Senior Kongressleder Ghulam Nabi Azad (Fil)

Senior Kongressleder Ghulam Nabi Azad sa onsdag at han ikke ser at partiet hans får 300 seter i det neste Lok Sabha-valget slik situasjonen er nå .

For å rettferdiggjøre sin taushet om artikkel 370 offentlig, sa Azad bare Høyesterett, der saken er til behandling, og senteret kan gjenopprette den. Siden den BJP-ledede sentralregjeringen opphevet artikkel 370, vil den ikke gjenopprette den, sa han på et møte i Poonch-distriktets Krishna Ghati-område.

Forklart |UPAs fremvekst og fall

«Og når vil vi ha 300 parlamentsmedlemmer [for å danne regjering] på egenhånd? Så jeg kan ikke love å gjøre det [gjenopprette artikkel 370] siden vi må få 300 parlamentsmedlemmer i 2024. Hva som helst. Måtte Gud skaffe oss 300 [parlamentsmedlemmer], men for øyeblikket ser jeg det ikke. Derfor vil jeg ikke gi noe falskt løfte og unngå å snakke om artikkel 370,» sa han.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

For tiden på en omvisning i Poonch og Rajouri, hadde Azad nylig sagt i Kashmir at det var irrelevant å snakke om artikkel 370, og sa at hovedkravene hans var gjenoppretting av stat og avholdelse av tidlige forsamlingsvalg i J&K.

Uttalelsen hans hadde fått kritikk fra NCs visepresident Omar Abdullah, som sa at seniorkongresslederen har akseptert nederlag selv før Høyesterett tok opp høringen i saken.

I en reaksjon sa Azad at han har vært motstander av opphevelsen av artikkel 370 og splittelse av staten i to UT-er. “Jeg alene hadde snakket om dette i parlamentet i løpet av de siste tre årene,” sa han. “Vår kamp med regjeringen er at da artikkel 370 ble opphevet og staten splittet, sa jeg at sentralregjeringen har rett til å få til endringer i grunnloven, men den skal komme gjennom J&K-forsamlingen og ikke parlamentet,” ' sa Azad.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd