Talmannen sponsrar inlägg: ”Ska inte marknadsföras”

0
116

Riksdagens talman Andreas Norlén har sedan i somras lagt omkring 3 000 kronor ur egen ficka på sponsring av sina inlägg på Instagram, skriver SvD och Aftonbladet. Joakim Nergelius, professor i rättsvetenskap vid Örebro universitet, säger att Norlén har den högsta civila positionen i landet och därför inte bör köpa inlägg i sociala medier. – Demokratin mår bra som den är, den ska inte marknadsföras, den ska bara fungera, säger han till Aftonbladet. Mot bakgrund av tidigare politiska skandaler med koppling till sociala medier säger han även att just Facebook är ett företag man i Norléns position bör hålla avstånd till. Norlén själv skriver i ett mejl till Aftonbladet att ”det är viktigt att möta människor i sitt yrke, både fysiskt och digitalt” och att det därför är rätt att arbeta för att fler ska få kännedom om kontot.