Strandhäll: SD filmar mitt hus med drönare

0
49

Publicerad 2 december 2021 kl 22.25

Inrikes. Sveriges skandalomsusade nya klimat- och miljö­minister Annika Strandhäll (S) anklagar nu Sverige­demo­kraternas Youtube-kanal Riks för att ha filmat hennes bostad från luften med en drönare och lagt upp filmen på nätet.

Gilla artikeln på Facebook

“På vägen hem idag fick jag kännedom om att SD:s propagandamedia Riks kört drönare över mitt hus och lagt ut video och bild till kreti och pleti”, skriver Annika Strandhäll på Twitter på torsdagskvällen.

Hon fortsätter:

“Min 12 åriga dotter var ensam hemma och vi lever tack vare dessa högerextremister med en ständig hotbild. Vart går gränsen?”

Klimatministern får stöd från ett stort antal andra användare.

“Kokar av ilska. Krama din dotter. Ta hand om er”, skriver exempelvis C-profilen Ola Spännar.

Även KD-ledaren Ebba Busch ger sitt stöd till Annika Strandhäll:

“Det finns gränser som aldrig någonsin får passeras. För att det omöjligt kan vara försvarligt ur ”granska makten” perspektivet. När säkerheten för folkvalda och deras familjer hotas så hotas också vårt demokratiska system. Oavsett vad vi tycker om den folkvaldes åsikter i övrigt”, skriver Ebba Busch i ett svar till ministern.

En person uppger sig ha tipsat Säpo om det hela.

Att det skulle vara Riks som filmat med drönare vid Strandhälls bostad saknas det belägg för. Däremot har en av programledarna på Riks, Rebecka Fallenkvist, lagt upp en drönarfilm från S-ministerns villa på Twitter. Fallenkvist skriver att filmen kommer från en “engagerad tittare” som filmat det “lyxbad som [Strandhäll] vägrade betala påfyllningsfakturan för”.

Detta syftar på den pågående skandalen kring Annika Strandhäll. Det har uppdagats att hon haft flera obetalda skulder som gått till Kronofogden, bland annat för en poolfyllning och en skönhetsbehandling.

Fria Tider söker företrädare för Riks för en kommentar.

Uppdatering: I en kommentar till Aftonbladet från Annika Strandhäll framgår det att det är Rebecka Fallenkvists inlägg som hon syftar på.

“Att programledaren för SD-riks väljer att publicera drönarbilder över mitt hus och därmed gör det möjligt för fler av hennes följare och sympatisörer att identifiera var jag bor är obehagligt och överskrider gränsen för vad som är anständigt. Representanter för andra riksdagspartier agerar inte såhär”, skriver klimatministern till Aftonbladet.