Sporingsvarianter: Senteret ber statene sende alle prøver fra Covid-hotspots

0
129

Tirsdag ba senteret stater om å sikre “fysiske besøk” til hjemmene til passasjerer fra “utsatte” land for å overvåke hjemmeisolasjon. (Representativt)

STRAMMER SIN genomsekvenseringstiltak for å sikre tidlig oppdagelse av nye varianter, inkludert Omicron, har Union Health Ministry bedt statene sende “100 prosent prøver” fra Covid-hotspots, og starter med to nylige klynger i Karnataka's Dharwad og Maharashtra's 8217;s Thane, har The Indian Express fått vite.

Tirsdag, under et gjennomgangsmøte på høyt nivå ledet av Unionens helsesekretær Rajesh Bhushan, ble statene rådet til å sende «alle positive prøver» for genomsekvensering til utpekte INSACOG-laboratorier «på en umiddelbar måte». Tidligere ble bare rundt fem prosent av prøvene fra positive tilfeller oppdaget ved RT-PCR-tester sendt for genomsekvensering.

Les |Test internasjonale reisende, fokus på genomsekvensering, forteller Center til statene

Til å begynne med, topp Regjeringskilder sa til The Indian Express at senteret har bedt myndighetene om å sende alle prøver fra gruppen av tilfeller rapportert fra en medisinsk høyskole i Dharwad og et aldershjem i Bhiwandi i Thane.

https://images.indianexpress. .com/2020/08/1×1.png Les |7-dagers institusjonelle karantenekrav i Maharashtra for de som kommer fra høyrisikoland

“Vi har fortalt statene at hver gang du har nye hotspots og klynger av nye tilfeller, bør du få 100 prosent av genomet sekvensert. Det gjøres i Dharwad, hvor de hadde mer enn 240 tilfeller på én institusjon, og i Bhiwandi, hvor 60 tilfeller ble oppdaget på et aldershjem. Vi har fortalt statene at uansett hvor du har et slikt nummer, bør det være obligatorisk genomsekvensering,” sa kilder.

< /p>

Tirsdag ba senteret stater om å sikre “fysiske besøk” til hjemmene til passasjerer fra “utsatte” land for å overvåke hjemmeisolasjon. “Statusen til de som er negative etter retesten på den åttende dagen” vil også bli “fysisk overvåket av statsadministrasjonen”, heter det. Statene har blitt fortalt at internasjonale passasjerer fra “utsatte” land bør rådes til å vente på flyplasser til rapporten kommer og “ikke bestille tilkoblingsfly”.

Under møtet, ICMR DG Dr Balram Bhargava sa Omicron slipper ikke unna RT-PCR og Rapid Antigen tester. Senteret formidlet at flaggskipet “Har Ghar Dastak” kampanjen er forlenget til 31. desember.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd