Serum Institute søker DCGIs godkjenning for Covishield som boosterdose: rapport

0
60

På et Covid-19 vaksinasjonssenter i New Delhi. (Ekspressfoto: Praveen Khanna)

Serum Institute of India har søkt Indias legemiddelregulator om godkjenning for Covishield som en boosterdose, med henvisning til tilstrekkelig lager av vaksinen i landet og et krav om en booster-sprøyte på grunn av fremveksten av nye koronavirusvarianter, sa offisielle kilder.

I en søknad til Drugs Controller General of India (DCGI), siterte Prakash Kumar Singh, direktøren, Government and Regulatory Affairs ved Serum Institute of India (SII) at Storbritannias reguleringsbyrå for medisiner og helseprodukter allerede har godkjent boosterdosen av AstraZeneca ChAdOx1 nCoV-19-vaksine, sa de.

Singh har lært å ha sagt i applikasjonen at ettersom verden fortsetter å møte pandemien, har mange land startet gi en boosterdose med covid-19-vaksiner.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Folk i landet vårt, så vel som borgere fra andre land som allerede er fullstendig vaksinert med to doser Covishield, ber også kontinuerlig om boosterdose hos firmaet vårt,” en offisiell kilde siterte Singh som å ha sagt i søknaden på tirsdag.

“Du er klar over at det nå ikke er mangel på Covishield i landet vårt, og etterspørselen etter en boosterdose øker dag for dag fra folk som allerede har tatt to doser i lys av den pågående COVID-19-pandemien og fremveksten av nye stammer.” Det er timens behov og et spørsmål om rett til helse for hvert individ at de ikke skal fratas tredje dose/boosterdose for å beskytte seg selv i denne pandemiske situasjonen, uttalte Singh.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Unionsregjeringen har informert parlamentet om at den nasjonale tekniske rådgivende gruppen for vaksinering og den nasjonale ekspertgruppen for vaksineadministrasjon for covid-19 overveier og vurderer vitenskapelig bevis for behovet og begrunnelsen for en boosterdose.

Nylig, Kerala, Rajasthan, Karnataka og Chhattisgarh har oppfordret senteret til å bestemme seg for å tillate boosterdoser av covid-19-vaksine syke på grunn av bekymringer reist av ‘Omicron’, den nye varianten av SARS-CoV-2.

< br /> Høyesterett i Delhi påla senteret 25. november å avklare sitt standpunkt til å administrere boosterdoser til de som er fullt vaksinert mot koronavirus, og sa at de ikke ønsker en annenbølgelignende situasjon på grunn av å være konservativ.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.