Serum Institute söker DCGI:s godkännande för Covishield som boosterdos: rapport

0
58

På ett Covid-19 vaccinationscenter i New Delhi. (Expressfoto: Praveen Khanna)

Serum Institute of India har ansökt från Indiens läkemedelsmyndighet om godkännande för Covishield som en boosterdos med hänvisning till adekvat lager av vaccinet i landet och en efterfrågan på en boosterdos på grund av uppkomsten av nya varianter av coronaviruset, sa officiella källor.

I en ansökan till Drugs Controller General of India (DCGI), citerade Prakash Kumar Singh, Director, Government and Regulatory Affairs vid Serum Institute of India (SII) att Storbritanniens läkemedels- och hälsovårdsmyndighet redan har godkänt boosterdosen av AstraZeneca ChAdOx1 nCoV-19-vaccin, sa de.

Singh har lärt sig ha sagt i applikationen att när världen fortsätter att möta pandemisituationen har många länder börjat administrera en boosterdos av covid-19-vacciner.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Människor i vårt land, såväl som medborgare i andra länder som redan har vaccinerats helt med två doser Covishield, ber också kontinuerligt vårt företag om boosterdoser,” en officiell källa citerade Singh som sagt i ansökan på tisdagen.

“Du är medveten om att det nu inte råder någon brist på Covishield i vårt land och efterfrågan på en boosterdos ökar dag för dag från människor som redan har tagit två doser med tanke på den pågående COVID-19-pandemin och uppkomsten av nya stammar.” Det är tidens behov och en fråga om rätten till hälsa för varje individ att de inte ska berövas den tredje dosen/boosterdosen för att skydda sig själva i denna pandemisituation, konstaterade Singh.

Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Unionens regering har informerat parlamentet om att den nationella tekniska rådgivande gruppen för immunisering och den nationella expertgruppen för vaccinadministration för covid-19 överväger och överväger vetenskapliga bevis för behovet och motiveringen av en boosterdos.

Nyligen, Kerala, Rajasthan, Karnataka och Chhattisgarh har uppmanat centret att besluta om att tillåta boosterdoser av covid-19-vaccin som är sjuka på grund av oro som väckts av ‘Omicron’, den nya varianten av SARS-CoV-2.

< br /> Delhi High Court uppmanade centret den 25 november att förtydliga sin ståndpunkt när det gäller att administrera boosterdoser till dem som är helt vaccinerade mot coronavirus, och sa att de inte vill ha en andra vågsliknande situation på grund av att de är konservativa.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna från Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.