Senaste Windows 11 Insider Build låter dig ställa in din standardwebbläsare med ett klick

0
137
mundissima/Shutterstock

Microsoft har ägnat de senaste åren åt Windows’ standardinställningar för webbläsaren, vilket tvingar användare att manuellt välja vilka webbadresser och filtyper (HTM, HTML, HTTP, HTTPS, PDF, etc.) som öppnas i deras webbläsare. Det ändras med den senaste Windows 11 Insider-versionen, som låter dig ställa in en standardwebbläsare med ett enda klick.

Om du använder Windows 11 Insider Preview Build 22509 eller senare, bör du nu se en stor Ange standardknapp högst upp i listan med standardappar. Den här knappen gör automatiskt Chrome, Firefox eller ett annat program till din standardwebbläsare för alla webbadresser och filtyper du förväntar dig att en webbläsare ska öppna.

För att redigera dina standardappar i Windows 11, öppna helt enkelt dina “Inställningar,” gå till “Appar,” och välj “Standardappar.” Du kan sedan välja den webbläsare du vill göra som standard.

Josh Hendrickson

Tyvärr gör den här ändringen det inte lättare att ställa in andra standardappar. Om du till exempel vill att VLC ska öppna alla video- och musikfiler, måste du fortfarande manuellt välja var och en av dess standardfiltyper i dina inställningar för standardappar.

RELATERATMicrosoft blir gammaldags, tvingar kunder att använda sin webbläsare

Denna förändring har inte heller någon effekt på Microsoft&#8217 ;s anpassade URI:er. Länkar som är inbäddade i Windows 11, till exempel nyhetswidgeten eller hjälpknappar, öppnas fortfarande i Edge som standard. Microsoft bröt nyligen alla lösningar för detta problem, så i skrivande stund kan du inte ställa in en standardwebbläsare för Windows 11:s inbäddade länkar.

Det finns inga ord om när detta funktionen når vanliga Windows 11-användare—Microsoft nämner det inte ens i sina senaste Insider-utgåvor! Och medan Microsoft tekniskt sett lossar sitt grepp om användarna’ standardinställningar för webbläsaren, företaget skickar nu konstiga meddelanden som “den webbläsaren är så 2008” när användare försöker installera Chrome. Så jag antar att allt inte bara är solsken och rosor.