Regjeringen trekker tilbake 15. desember start for internasjonale flyvninger, ny dato senere

0
70

“I lys av det utviklende globale scenariet med fremveksten av nye varianter av bekymring, overvåkes situasjonen nøye i samråd med alle interessenter, og en passende avgjørelse som angir effektiv dato for gjenopptakelse av planlagte kommersielle internasjonale passasjertjenester skal varsles i god tid ,” sa Generaldirektoratet for sivil luftfart (DGCA) i en ordre onsdag.

Forklart |Hvorfor India ikke kan gjenoppta kommersielle internasjonale flyvninger

Fredag ​​hadde Luftfartsdepartementet kunngjort at internasjonale rutefly vil gjenopptas fra 15. desember etter 21 måneders utestengelse. På det tidspunktet hadde departementet sagt at avgjørelsen ble tatt i samråd med departementene for helse, utenrikssaker og innenriksministerier.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Etter kunngjøringen i forrige uke, på et gjennomgangsmøte om Covid-19-beredskap, ba statsminister Narendra Modi myndighetene om å gjennomgå planene for lettelser av internasjonale reiserestriksjoner i lys av økende bekymringer angående den nye Covid-varianten som først ble oppdaget i Sør-Afrika. Etter dette bestemte et møte ledet av innenriksministeren på søndag at datoen skulle gjennomgås i henhold til det utviklende globale scenarioet.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Gjenopptakelsen av flyreiser skulle skje på en kalibrert måte med en forskjøvet gjenåpning for land som ble ansett som “utsatt”. Disse inkluderer Europa, inkludert Storbritannia, i tillegg til Sør-Afrika, Brasil, Bangladesh, Botswana, Kina, Mauritius, New Zealand, Zimbabwe, Singapore, Hong Kong og Israel. For land som India har en luftbobleordning med, skulle flyvninger gjenopptas med 75 % kapasitet, som bestemt i bilaterale avtaler; for andre skulle flyvninger operere med 50 % kapasitet. For land som ikke var oppført som “i risiko”, skulle 100 % av flyvningene få lov til å gjenopptas.

< /p>

En rekke land begrenser reiser fra sørlige afrikanske land, inkludert Sør-Afrika, Zimbabwe, Botswana osv., i tillegg til å begrense reiser fra andre land der den nye varianten er oppdaget. Fra mandag begynte USA å forby reisende fra Sør-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Mosambik og Malawi.

Tilsvarende har Canada, Storbritannia og flere EU-land også innført restriksjoner for reisende fra Sør-Afrika og dets naboland. Noen land som Japan har bestemt seg for å legge ned internasjonale flyreiser fullstendig, og til og med bedt flyselskapene om ikke å ta imot bestillinger fra internasjonale passasjerer.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.