Regeringen skjuter tillbaka start 15 december för internationella flygningar, nytt datum senare

0
61

“Med tanke på det utvecklande globala scenariot med uppkomsten av nya varianter av oro övervakas situationen noggrant i samråd med alla intressenter och ett lämpligt beslut som anger ikraftträdande datum för återupptagande av reguljär kommersiell internationell passagerartrafik ska meddelas i sinom tid ”, sade generaldirektoratet för civil luftfart (DGCA) i en order på onsdagen.

Förklarat |Varför Indien inte får återuppta kommersiella internationella flygningar

På fredagen hade civilflygministeriet meddelat att internationella reguljära kommersiella flygningar skulle återupptas från den 15 december efter 21 månaders avstängning. Då hade ministeriet sagt att beslutet togs i samråd med departementen för hälso-, utrikes- och inrikesfrågor.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Efter tillkännagivandet förra veckan, vid ett granskningsmöte om Covid-19-beredskapen, bad premiärminister Narendra Modi regeringstjänstemän att se över planerna för att lätta på internationella reserestriktioner mot bakgrund av växande oro angående den nya Covid-varianten som först upptäcktes i Sydafrika. Efter detta beslutade ett möte ledd av inrikesministern på söndagen att datumet skulle ses över enligt det globala scenariot som utvecklas.

Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Återupptagandet av flygningar skulle ske på ett kalibrerat sätt med en förskjuten återöppning för länder som ansågs vara “i riskzonen”. Dessa inkluderar Europa, inklusive Storbritannien, förutom Sydafrika, Brasilien, Bangladesh, Botswana, Kina, Mauritius, Nya Zeeland, Zimbabwe, Singapore, Hong Kong och Israel. För länder med vilka Indien har ett luftbubblaarrangemang skulle flygningar återupptas med 75 % kapacitet, enligt beslut i bilaterala avtal; för andra skulle flygningar fungera med 50 % kapacitet. För länder som inte var listade som “i riskzonen” skulle 100 % av flygningarna få återupptas.

< /p>

Ett antal länder begränsar resor från södra afrikanska länder inklusive Sydafrika, Zimbabwe, Botswana, etc, förutom att begränsa resor från andra länder där den nya varianten har upptäckts. Från och med måndagen började USA förbjuda resenärer från Sydafrika, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Moçambique och Malawi.

På samma sätt har Kanada, Storbritannien och flera EU-länder också infört restriktioner för resenärer från Sydafrika och dess grannländer. Vissa länder som Japan har beslutat att helt stänga av internationella flygresor och till och med bett flygbolagen att inte ta emot bokningar från internationella passagerare.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna från Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.