RBI for mer funksjonell autonomi til borgerlige organer

0
209

Reserve Bank of India (fil)

Reserve Bank of India (RBI) har kjempet for mer funksjonell autonomi til borgerlige organer ettersom Covid-pandemien har legge alvorlig belastning på tredje lag i regjeringen.

“Med tredjelags regjeringer i India som spiller en frontlinjerolle i å bekjempe pandemien ved å implementere inneslutningsstrategier, helsetjenester, karantene- og testfasiliteter, organisere vaksinasjonsleirer og opprettholde forsyningen av essensielle varer og tjenester, har deres økonomi kommet under alvorlig belastning, tvinger dem til å kutte ned utgifter og mobilisere finansiering fra ulike kilder», sa RBI i sin rapport om statlige myndigheters finanser.

I følge sentralbanken er det avgjørende for å bygge motstandskraft og effektive intervensjoner på grasrotnivå å øke den funksjonelle autonomien til de sivile organene, styrke deres styringsstruktur og økonomisk styrke dem via høyere ressurstilgjengelighet gjennom egenressursgenerering og overføringer.< /p>https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Statlige myndigheter bør opprette statlige finanskommisjoner (SFC) med jevne mellomrom, i tråd med anbefalingene fra FC XV,” den sa. Stater kan også oppfordre landlige og urbane lokale organer til å gjøre reviderte regnskaper tilgjengelige online i tide for å få tilgang til tilskudd. «I tillegg bør statene gjennomføre lokale organreformer som fastsatt av senteret for å forbedre den økonomiske autonomien til tredjelags regjeringer, sa RBI.

Når virkningen av den andre bølgen avtar, må statlige myndigheter ta troverdige skritt for å møte bekymringer om gjeldsbærekraft, sa RBI. Statens samlede gjeld i forhold til BNP, som var på 31 prosent ved utgangen av mars 2021 og forventes å holde seg på det nivået innen utgangen av mars 2022, er bekymringsfullt høyere enn målet på 20 prosent som skal nås innen 2022. 23, i henhold til anbefalingene fra FRBM Review Committee, heter det i rapporten.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Imidlertid sa RBI at delstatsregjeringene har foreslått en reduksjon i skattemessig underskudd i forhold til BNP. «For 2021-22 har statene budsjettert sitt konsoliderte brutto finansunderskudd (GFD) i forhold til bruttonasjonalprodukt (BNP) til 3,7 prosent, en markant forbedring fra nivået på 4,7 prosent i de reviderte anslagene for 2020-21. år av den første bølgen av pandemien,” la det til.

Denne konsolideringen søkes oppnådd gjennom høyere inntekter i et miljø med utvidet vaksinasjonsdekning, avtakelse av den andre bølgen og fjerning av lokale restriksjoner på mobilitet og aktivitet, sto det.

I 2021-22 så langt har statens inntekter hatt en sterk vekst, ledet av deres egne skatteinntekter fra statlig GST, særavgifter og omsetningsavgiftsinnkreving, sa RBI.

Videre, i 2021-22, forblir statlige myndigheters kapitalutgifter robuste så langt – forholdet mellom inntektsutgifter og kapitalutgifter (RECO) er budsjettert til å synke til 5,5 i 2021-22 fra 6,7 ​​i 2020-21,2 Innenfor kapitalutgifter er det viktig for statene å kanalisere utgifter til sektorer som samler inn private investeringer og optimaliserer multiplikatoreffekter og inter-temporale og intersektorielle koblinger som øker produksjon, sysselsetting og produktivitet, heter det i RBI-rapporten.

Brutto og netto markedslån fra statlige myndigheter har vært henholdsvis 13 prosent og 21 prosent lavere enn i tilsvarende periode året før, i 2021-22 så langt (april-september 2021). Stater har foretrukket å låne fra finansiell innkvartering levert av RBI gjennom kortsiktig lån via den spesielle trekkfasiliteten (SDF) og ways and means advances (WMA), heter det.

På mellomlang sikt, forbedringer i statens finanspolitiske stilling vil være avhengig av reformer i kraftsektoren, sa RBI.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste forretningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd