Parlamentets liveoppdateringer: Opposisjonen oppfordrer senteret til å sende Dam Safety Bill til utvalgt utvalg for gransking

0
137

Parliament Live Updates: Opposisjonsledere arrangerer en protest i Rajya Sabha under parlamentets vintersesjon, i New Delhi, torsdag 2. desember 2021. (RSTV/PTI Photo)

Parliament Winter Sesion Live Updates:  Opposisjonspartier, inkludert kongressen, TMC og DMK, krevde torsdag fra regjeringen i Rajya Sabha at Dam Safety Bill, 2019 ble sendt til en parlamentarisk utvalgskomité, og sa at den trenger gransking siden den er grunnlovsstridig. og griper inn i statene’ rettigheter”.

Lovforslaget tar sikte på å sørge for overvåking, inspeksjon, drift og vedlikehold av spesifiserte demninger for å forhindre katastrofer relatert til dambrudd og en institusjonell mekanisme for å sikre at de fungerer sikkert, og for saker knyttet til dem. med eller i tilknytning til dette. Den ble vedtatt av Lok Sabha i 2019.

Tidligere i dag arrangerte flere opposisjonspartier en walkout i Rajya Sabha torsdag på grunn av spørsmålet om inflasjon samt suspensjonen av 12 Rajya Sabha-medlemmer.

Live Blog

Live-oppdateringer for parlamentets vintersesjon: Assisted Reproductive Technology (Regulation) Bill, 2020 vedtatt i Lok Sabha; suspenderte opposisjonsparlamentsmedlemmer arrangerer protest utenfor parlamentet; Covid-19-diskusjon i Underhuset. Følg siste nytt og oppdateringer nedenfor

22:53 (IST)02. desember 2021 Lok Sabha: Oppn-medlemmer søker å vite regjeringens standpunkt til Covid-boosterdose

Medlemmer av opposisjonen TMC og NCP søkte torsdag å få vite fra regjeringen deres standpunkt til boosterdoser for COVID-19, i tillegg til bruk av penger fra PM-CARES-fondene. TMC-medlem Saugata Roy deltok i en diskusjon om COVID-19-pandemien i Lok Sabha, og anklaget den politiske ledelsen for “selvtilfredshet” i håndteringen av pandemien.

Han sa at det er på grunn av “feilene” på øverste nivå i regjeringen at landet ble fanget “uforberedt” i begge bølgene av COVID-19. «Inntil i dag vet jeg ikke om hva som skjedde med andre vaksiner som har blitt oppdaget i verden – Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson. Om alle disse vaksinene har kommet til India og om de kan brukes?' sa han. (PTI)

20:16 (IST)02. des. 2021 Over 100 dommere oppnevnt i High Courts i 2021: Kiren Rijiju 

Som svar på et spørsmål om antall dommere utnevnt i Høyesterett og forskjellige Høyesterett i 2021, sa lovminister Kiren Rijiju: “I 2021 har 09 dommere blitt utnevnt i Høyesterett og 118 dommere har blitt utnevnt i forskjellige Høyesterett frem til 29.11.2021. Regjeringen oppnevner kun de personer som dommere for Høyesterett som anbefales av Høyesterettskollegiet Det totale antallet forslag fra Høyesterettskollegiet som er på ulike stadier av behandling mellom Regjeringen og Høyesterettskollegiet pr. 29.11.2021 er 164. Antall forslag som har blitt sendt/returnert av regjeringen til Høyesterett etter råd fra Høyesterettskollegiet er 55 i løpet av inneværende år.»

20:01 (IST)02. desember 2021 Journalister protesterer mot restriksjoner på innreise av medisiner blant annet personer inn i parlamentet 

Journalister holdt torsdag en protest mot visse restriksjoner pålagt skriftlærde og kamerafolks adgang til parlamentet, og påsto at flyttingen er en forløper for et “fullstendig forbud” mot spotdekning av parlamentariske sesjoner av media i de kommende dagene.

De krevde at alle restriksjoner på journalisters innreise til Stortingets lokaler og Pressegalleriet «umiddelbart» måtte oppheves, og mediepersoner få lov til å utføre sin profesjonelle plikt. Flere seniorredaktører, journalister og kamerapersoner som jobber med ulike medieorganisasjoner ble med i protesten. (PTI)

18:17 (IST)02. desember 2021 opposisjonssenteret oppfordrer til å sende Dam Safety Bill til utvalgt utvalg for gransking

Opposisjonspartier, inkludert kongressen, TMC og DMK, krevde fra regjeringen i Rajya Sabha på torsdag at Dam Safety Bill, 2019, ble sendt til en parlamentarisk utvalgskomité, og sa at den trenger gransking siden den er “konstitusjonell og griper inn i statene’ rettigheter”.

Lovforslaget søker å sørge for overvåking, inspeksjon, drift og vedlikehold av spesifiserte demninger for å forhindre katastrofer relatert til dambrudd og en institusjonell mekanisme for å sikre at de fungerer sikkert, og for saker knyttet til dette eller tilfeldig til dette. Den ble vedtatt av Lok Sabha i 2019.

16:00 (IST)02. desember 2021 Flere skritt blir tatt for å redusere luftforurensningsnivåene i landet: Senter

Flere skritt blir tatt for å bidra til å redusere luftforurensningsnivåene i landet, og det er satt opp overvåkingsstasjoner i 132 byer, informerte miljøminister Bhupender Yadav til Rajya Sabha torsdag. I følge PTI, mens han svarte på tilleggsopplysninger under spørretimen, sa han at regjeringen har tatt skritt for å endre BS4-normene i kjøretøyer for drivstoffutslipp til BS6 og utvikler ordninger i forskjellige byer for å sette opp T-baneskinner.

15:20 (IST)02. desember 2021 Parlamentet kan ikke gjøres om til et lukket kammer: Derek O'Brien

“Jeg vil, på vegne av TMC, ydmykt appellere til de presiderende offiserene i begge hus om å rette opp TV-dekningen. Alle protester sensureres på TV og vi krever at denne sensuren stoppes, parlamentet kan ikke gjøres om til et lukket kammer. ” sa TMC MP Derek O’Brien under en pressekonferanse torsdag.

14:54 (IST)02. desember 2021 BJP-styrte stater favorisert i Covid-19-håndtering: Shiv Sena i LS 

Opposisjonen slo torsdag ut mot Modi-regjeringen angående Covid-19-håndteringen, og anklaget den for å favorisere BJP-styrte stater i tildelingen av vaksiner og kalte feiringen over vaksinasjonsmerket på 100 millioner kroner som for tidlig.

“Det bør være klarhet i senterets direktiver om Omicron,” sa Lok Sabha-medlemmet fra Ratnagiri-Sindhudurg i Maharashtra.

Når det gjelder vaksinering, anklaget Raut senteret for å tildele vaksinedoser til BJP-styrte stater i overkant og på bekostning av ikke-BJP-styrte stater. «Statsministerens ansvar er for hele befolkningen på 130 crore. Det bør ikke være slik at du ser på Maharashtra med et lurt blikk, hjelper Gujarat i god grad og gir maksimale bevilgninger til Uttar Pradesh fordi det går til valg. Tildelinger bør gjøres på grunnlag av folketallet,” sa Sena-lederen. (PTI)

14:07 (IST)02. desember 2021 'Vi vil fortsette vår agitasjon, men vil også ta opp spørsmål om vanlige mennesker,' sier KC Venugopal

“Vi vil fortsette med vår agitasjon, men vi vil også ta opp spørsmålene som angår vanlige folk i huset»: Kongressen Rajya Sabha MP KC Venugopal.

12:35 (IST)02. desember 2021 Kongressen, NCP, RJD, TRS og IUML stakk av fra Rajya Sabha på grunn av saken av inflasjon

Kongressen, NCP, RJD, TRS og IUML iscenesatte en walkout fra Rajya Sabha på grunn av spørsmålet om inflasjon på torsdag. 

12:33 (IST)02. desember 2021 'Har vært vår innsats for å øke flyreisene; Omicron er tilbakeslag,» sier Scindia i Lok Sabha

I forhold til Covid-pandemien og bekymringene rundt den nye Omicron-varianten i Lok Sabha, sa Union Civil Aviation Minister Jyotiraditya Scindia at den nye varianten er et “tilbakeslag” da regjeringen jobbet for sakte å øke antall flyreiser.

«Vår regjering har kategorisert 11 land som «i risiko»,» sa han. 

12:07 (IST)02. desember 2021 Rajya Sabha gjenopptas

Rajya Sabha-forhandlingene ble gjenopptatt kl. 12.00, midt i kontinuerlig slagord fra opposisjonen. 

11:28 (IST)02. desember 2021 RS utsatt til kl. 12.00

Rajya Sabha ble utsatt til kl. 12.00 midt i slagord fra opposisjonen for gjeninnsetting av de 12 suspenderte parlamentsmedlemmer. 

11:18 (IST)02. desember 2021 'Ikke ett ord sagt om foraktelig oppførsel av enkelte medlemmer i forrige sesjon,' Venkaiah Naidu på suspensjon av 12 RS-medlemmer

Rajya Sabha-formann M Venkaiah Naidu tok opp suspensjonen av de 12 Rajya Sabha medlemmer i parlamentet i dag: “Noen av de respekterte lederne og medlemmene av dette opphøyde huset valgte i sin visdom å beskrive suspensjonen av 12 medlemmer som ‘udemokratisk’. Jeg har slitt med å forstå om det var noen rettferdiggjørelse i den typen&nbsp ; en fortelling blir forplantet, men kunne ikke.” 

“Selv om denne suspensjonen kalles udemokratisk både i og utenfor huset, blir det ikke engang sagt et ord om årsakene til suspensjonen, den foraktfulle oppførselen til enkelte medlemmer under den siste sesjonen, som jeg kategorisk har kalt “helligbrøde” ; på den siste dagen av siste økt.” 

11:14 (IST)02. desember 2021 Assisted Reproductive Technology Bill vedtatt i LS

Midt i slagord fra opposisjonsledere ble Assisted Reproductive Technology (Regulation) Bill, 2020 vedtatt i Lok Sabha på torsdag. 

11:09 (IST)02. desember 2021 Parlamentsbehandlingen begynner

Parlamentets behandling har begynt i begge hus, midt i protester fra opposisjonen over suspensjonen av 12 Rajya Sabha-medlemmer

11:07 (IST)02. desember 2021 Kongressleder Rahul Gandhi slutter seg til Oppn-ledernes protest mot suspensjon av 12 parlamentsmedlemmer

Kongressleder Rahul Gandhi sluttet seg torsdag til opposisjonsledernes protest mot suspensjonen av 12 opposisjonsmedlemmer av Rajya Sabha i Delhi. 

22:55 (IST)02. desember 2021 Modi holder møte for å diskutere strategi for den pågående økten

Statsminister Narendra Modi holdt et møte med toppministre torsdag for å diskutere strategien for den pågående vintersesjonen i parlamentet. (ANI)

09:38 (IST)02. desember 2021 Congress MP gir utsettelsesvarsel i LS for å diskutere flom i Tamil Nadu

Kongressens parlamentsmedlem Manickam Tagore ga et utsettelsesvarsel i Lok Sabha for å “diskutere skade etterfulgt av kraftige flom og overdreven nedbør i Tamil Nadu, for å pålegge regjeringen å kunngjøre en erstatning på 4626 Rs. cr flomhjelp for berørte bønder og folk som mistet eiendommen sin.” (ANI)    

09:30 (IST)02. desember 2021 LS for å ha diskusjon om Covid i dag

Lok Sabha vil ha en diskusjon om Covid-19-pandemien i dag. Diskusjonen vil bli holdt under regel 193. (ANI)  

09:23 (IST)02. desember 2021 Midler til underernæringsordning underutnyttet: data

Midler frigitt under Poshan Abhiyan-programmet, som tar sikte på å dempe underernæring i landet, er alvorlig underutnyttet, ifølge til data utgitt av departementet for kvinner og barns utvikling (WCD) onsdag.

Dataene, lagt fram av WCD-minister Smriti Irani i Rajya Sabha, viser at av Rs 5.31.279.08 lakh frigitt for Poshan Abhiyan i landet fra sentrale midler, har bare Rs 2.98.555.92 lakh blitt brukt.

Dataene viser at av 26 751,08 lakh Rs frigitt til Vest-Bengal frem til mars 2021, har ingen penger blitt brukt så langt. Tilsvarende, av Rs 56 968,96 lakh frigitt av senteret til Uttar Pradesh, har staten bare brukt Rs 19 219,28 lakh i samme periode, ifølge dataene. Les hele rapporten her. 

LAST MER

Utenfor parlamentet i New Delhi

Etter debatt vedtar Lok Sabha lovforslaget for å regulere assistert reproduksjonsteknologi

Lok Sabha vedtok onsdag ved stemmeavstemning lovforslaget om assistert reproduktiv teknologi (regulering), 2021, etter en detaljert diskusjon blant alle partier i huset – en første gang under denne vintersesjonen.

Lovforslaget søker å regulere og føre tilsyn med assisterte reproduksjonsteknologiklinikker og banker, forhindre misbruk av teknologien og fremme etisk praksis for tjenestene.

Helseminister Mansukh Mandaviya, som introduserte lovforslaget, flyttet også flere endringer basert på anbefalinger fra en parlamentarisk standpunkt. Komité.

Få inn lov for å implementere Uniform Civil Code: BJP MP

I HVA som kan bli det neste stridsspørsmålet til å rokke ved den politiske diskursen, oppfordret senior BJP MP Nishikant Dubey sentralregjeringen til å fremskynde prosessen for å få inn en lov å implementere Uniform Civil Code mens opposisjonsparlamentsmedlemmer krevde erstatning for bønder som mistet livet under protestene mot gårdslovene da Lok Sabha tok opp Zero Hour på onsdag.

Dubey tok opp saken og sa at Allahabad High Court i forrige måned hadde bedt senteret om å vurdere å sette ned et panel for å implementere mandatet til artikkel 44 i grunnloven, som snakker om en enhetlig sivil kode for mennesker over hele landet.

< h3 class="native_story_title">midler til underernæringsordning underutnyttet: data

Midler frigitt under Poshan Abhiyan-programmet, som er rettet mot å dempe underernæring i landet, er alvorlig underutnyttet, ifølge data utgitt av departementet for kvinner og barns utvikling (WCD) onsdag.

Dataene, lagt fram av WCD-minister Smriti Irani i Rajya Sabha, viser at av Rs 5.31.279.08 lakh frigitt for Poshan Abhiyan i landet fra sentrale midler, har bare Rs 2.98.555.92 lakh blitt brukt.

Dataene viser at av 26 751,08 lakh Rs frigitt til Vest-Bengal frem til mars 2021, har ingen penger blitt brukt så langt. På samme måte, av Rs 56 968,96 lakh frigitt av senteret til Uttar Pradesh, har staten brukt bare Rs 19 219,28 lakh i samme periode, ifølge dataene.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert som GRØNT for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd

  • Etiketter:
  • Lok Sabha
  • Parliament
  • Rajya Sabha