Ny Google Foto-widget sätter dina vänner på din startskärm

0
132
Google

Google har tillkännagett många nya funktioner för Android, inklusive en ny Google Foto-widget som låter dig välja en vän, älskade eller husdjur och visa deras bilder på din startskärm.

RELATERATPSA: Google Photos för Android har en smart skärmliknande widget

Från och med den nya widgeten säger Google att den hjälper dig att “känna sig närmare din familj, vänner och favoritpälsbollar.” Det kallas Google Photos People & Husdjurswidget, och den låter dig välja några ansikten och en ram, och sedan lägger widgeten foton av dem på widgeten, så att de alltid finns på din startskärm.

Google är lanserar också nya minnen i Google Foto baserat på helgdagar. Google säger, “Dessa minnen visas i ditt fotorutnät och innehåller ett urval av foton och videor från högtider som nyårsafton eller Halloween, till viktiga milstolpar som födelsedagar och examen.”

YouTube Music får en widget som placerar uppspelningskontroller och nyligen spelade låtar direkt på din Android-enhets startskärm. Det finns också en ny Google Play Böcker-widget som har dina böcker nära till hands.

< strong class='relatedtext'>RELATEDHur man pausar familjeklockans meddelanden från Google Assistant

Family Bell-funktionen kommer också till Android. Detta förenar sig med Googles hemhögtalare och smarta skärmar, vilket kommer att göra funktionen mycket mer användbar.

Annons

Google förbättrar också Android Auto. Nu kan du ställa in Android Auto så att den startar automatiskt när du ansluter din Android-telefon till din bil. Det finns också nya smarta svarsalternativ som kommer snart, vilket gör det enklare att svara på textmeddelanden medan du kör.

Äntligen ökar Google sekretessen för appbehörigheter med automatisk återställning av behörigheter på Android. Nu stänger din enhet automatiskt av körtidsbehörigheter som ger appar åtkomst till data eller vidtar åtgärder för din räkning. När du öppnar appen kan du ge den behörigheter igen.

RELATERAT: Hur man hanterar appbehörigheter på Android

LÄS NÄSTA < ul id="nextuplist">

  • › Cyber ​​Monday 2021: Bästa PC-erbjudanden
  • › Cyber ​​Monday 2021: Bästa tekniska erbjudanden
  • › Cyber ​​Monday 2021: Bästa Apple-erbjudanden
  • › Datormappen är 40: Hur Xerox Star skapade skrivbordet
  • › 5 webbplatser varje Linux-användare bör bokmärka
  • › Hur du hittar din Spotify Wrapped 2021