Nieuwe Google Foto's-widget zet je vrienden op je startscherm

0
67
Google

Google heeft veel nieuwe functies voor Android aangekondigd, waaronder een nieuwe Google Foto's-widget waarmee je een vriend, geliefde of huisdier kunt kiezen en hun afbeeldingen op je startscherm kunt weergeven.

GERELATEERDPSA: Google Photos voor Android heeft een slimme display-achtige widget

Beginnend met de nieuwe widget, zegt Google dat het je zal helpen “Je voelt je dichter bij je familie, vrienden en favoriete furballs.” Het heet de Google Foto's Mensen & Huisdieren-widget, waarmee je een paar gezichten en een kader kunt selecteren, waarna de widget foto's van hen op de widget plaatst, zodat ze altijd op je startscherm staan.

Google is dat wel ook nieuwe herinneringen uitrollen in Google Foto's op basis van feestdagen. Google zegt: "Deze herinneringen verschijnen in je fotoraster en bevatten een samengestelde selectie van foto's en video's van feestdagen zoals oudejaarsavond of Halloween, tot belangrijke mijlpalen zoals verjaardagen en diploma-uitreikingen."

YouTube Music krijgt een widget die afspeelknoppen en recent afgespeelde nummers rechtstreeks op het startscherm van je Android-apparaat plaatst. Er is ook een nieuwe Google Play Boeken-widget waarmee u uw boeken binnen handbereik heeft.

< strong class='relatedtext'>GERELATEERDDe Family Bell-aankondigingen van de Google Assistent onderbreken

De Family Bell-functie komt ook naar Android. Dit voegt zich bij de home-speakers en slimme schermen van Google, wat de functie veel nuttiger zal maken.

Advertentie

Google verbetert ook Android Auto. Nu kunt u Android Auto zo instellen dat het automatisch wordt gestart wanneer u uw Android-telefoon aansluit op uw auto. Er komen binnenkort ook nieuwe slimme antwoordopties, waardoor het gemakkelijker wordt om sms-berichten te beantwoorden tijdens het rijden.

Ten slotte verhoogt Google de privacy van app-machtigingen met machtigingen die automatisch worden gereset op Android. Uw apparaat schakelt nu automatisch runtime-rechten uit waarmee apps toegang hebben tot gegevens of namens u acties kunnen ondernemen. Wanneer u de app opent, kunt u deze opnieuw machtigingen verlenen.

GERELATEERD: App-machtigingen beheren op Android

LEES VOLGENDE < ul id="nextuplist">

  • › Cybermaandag 2021: beste pc-deals
  • › Cybermaandag 2021: beste technische deals
  • › Cybermaandag 2021: Beste Apple-deals
  • › De computermap is 40: hoe de Xerox-ster het bureaublad heeft gemaakt
  • › 5 websites die elke Linux-gebruiker een bladwijzer zou moeten maken
  • › Hoe u uw Spotify Wrapped 2021 kunt vinden