Innfør lov for å implementere Uniform Civil Code: BJP MP

0
95

Lok Sabha Speaker Om Birla leder saksbehandlingen i huset under parlamentets vintersesjon i New Delhi, tirsdag 30. november 2021. (LSTV)

INHVA kan bli den neste omstridte sak for å ryste den politiske diskursen, oppfordret senior BJP-parlamentsmedlem Nishikant Dubey sentralregjeringen til å fremskynde prosessen for å få inn en lov for å implementere Uniform Civil Code, mens opposisjonsparlamentsmedlemmer krevde erstatning for bønder som mistet livet under protestene mot gårdslovene som Lok Sabha tok opp Zero Hour på onsdag.

Dubey tok opp saken og sa at Allahabad High Court i forrige måned hadde bedt senteret om å vurdere å sette ned et panel for å implementere mandatet til artikkel 44 i grunnloven, som snakker om en enhetlig sivil kode for mennesker over hele landet.

< p>“Selv etter 75 år med uavhengighet har vi ikke vært i stand til å få inn en enhetlig sivil lov. Jeg oppfordrer innstendig regjeringen til snart å komme med en lov for å implementere en enhetlig sivil lov, sa BJP-parlamentsmedlemmet og la til at grepet er nødvendig for et forent India, og det er grunnen til at domstolen foreslo det.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Uniform Civil Code, som ville erstatte personlige lover som styrer saker som ekteskap, skilsmisse, vedlikehold, adopsjon og arv, har alltid vært et kontroversielt spørsmål da de fleste samfunn har sitt eget sett med lover i disse sakene. Det fungerte også som et av løftene som ble gitt i BJP-manifestet før parlamentsvalget i 2019.

«Artikkel 44 i Indias grunnlov viser Uniform Civil Code som et av direktivets prinsipper for statspolitikk. BJP mener at det ikke kan være likestilling mellom kjønnene før India vedtar en enhetlig sivil kode, som beskytter rettighetene til alle kvinner, og BJP gjentar sitt standpunkt for å utarbeide en enhetlig sivil lov, som trekker på de beste tradisjonene og harmoniserer dem med moderne tider», står det i manifestet.

Forklart

Zero Hour, Endelig

GENtatte AVBRYDELSER og utsettelser hindret Lok Sabha i å ta opp Zero Hour de to første dagene av vintersesjonen. Da Monsoon-sesjonen også nesten var en utvasking, kunne mange parlamentsmedlemmer ikke ta opp saker av offentlig betydning i huset. Onsdagens Zero Hour, som kom etter et langt gap, kan ha gitt håp om normal funksjon av huset denne sesjonen.

Med BJP vekt på å popularisere hindispråket, ønsket BJP-parlamentsmedlem Satyadev Pachauri fra meningsmåling-bundet Uttar Pradesh at regjeringen skulle sørge for at dommer avsagt i Høyesterett er på hindi, og ikke engelsk. «Bøndene og andre vanlige mennesker som tar sakene sine for retten forstår ikke engelsk, de forstår ikke hva advokatene sier og hva dommene sier. Så det er viktig at dommene blir gitt på hindi og andre lokale språk,» sa Pachauri.

Opposisjonsparlamentsmedlemmer, i mellomtiden, så ut til å være fokusert på spørsmål knyttet til bønder og pandemien.

Kongress-parlamentsmedlem Manish Tewari tok opp spørsmålet om erstatning til 700 bønder som døde under protestene mot gårdslovene, som til slutt ble opphevet av parlamentet mandag. Bortsett fra å gi Rs 5 crore kompensasjon til familiene til hver av de døde, bør regjeringen godta bøndene’ krav om juridisk støtte for MSP, sa han.

Tewaris partikollega Manickam Tagore oppfordret regjeringen til ikke å la de fattige lide på grunn av Covid-dødsfall i familiene deres. «Det har vært en alvorlig økonomisk nød. Regjeringen bør gi skikkelig kompensasjon til familiene som mistet sine opptjenende medlemmer. Hver slik familie bør få Rs 4 lakh hver,” sa Tagore.

BSP-parlamentsmedlem danske Ali sa at de fleste utdanningsinstitusjoner, som var stengt på grunn av Covid-restriksjoner, har gjenåpnet. “Skoler har åpnet, kontorer har gjenopptatt funksjonen, men mange universiteter der landets fremtid er bestemt er fortsatt stengt, spesielt store institusjoner som Jamia Milia, Jawaharlal Nehru University, Aligarh Muslim University etc, hvis studenter hadde vist lys for denne nasjonen. Noen studenter sitter fortsatt i fengsel etter at de ble siktet for UAPA-klausuler,» sa han.

TMC’s Pratima Mondal krevde at tannlege ble gjort til et valgfritt fag i siviltjenesteeksamener da hun fremhevet vanskelighetene som UPSC-aspiranter fra feltet står overfor.

Kongressens parlamentsmedlemmer Shashi Tharoor og TN Prathapan tok opp spørsmålet om ikke-subsidiert parafin gitt til Kerala gjennom PDS.

Deres kollega fra Kerala Benny Behanan søkte tillatelse for regionale medier for parlamentets dekning. Han sa at “et lotterisystem ble på plass der bare 21 elektroniske og trykte mediereportere fikk komme inn i parlamentet, men det bemerkes at engelske og hindi mediejournalister får mesteparten av muligheten til å komme inn i parlamentet”, og at regionale medier ble får ikke en sjanse til å dekke saksgangen.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd