Här är varför Chromecast är den perfekta digitala bildramen

0
55
African Studio/Shutterstock.com< /figure>

Varje semester människor älskar att ge digitala tavelramar till släktingar och sanningen är… de är bara inte en så bra present. Här är varför (och varför Google Chromecast är den perfekta digitala bildramspresenten).

För att du inte ska bry dig om tanken att vi föreslår att du har gett en taskig present tidigare i form av en digital bildram tillåter oss att försvara vår position, erkänna att vi har gjort detsamma och erbjuda inte bara ett utan två bättre alternativ.

Tabell över Innehåll

Varför digitala bildramar är så hemska
  De är svåra att uppdatera
  De kräver prenumerationer eller specialkonton
  De är små och lågupplösta
  De är dyra
Varför Chromecast är den perfekta digitala bildramen
  Chromecast är lätt att uppdatera
  Du behöver ingen prenumeration
  Chromecast kommer inte någonstans
  Skärmen har hög upplösning
  De är billiga
  De är mångsidiga
  De integreras sömlöst med Google Nest Hub

Trevlig helg! Den här artikeln är en del av vår julklappsguide 2021 där du kan hitta de bästa av de bästa rekommendationerna från LifeSavvy, How-To Geek och Review Geek för att hjälpa dig välja den perfekta presenten till alla på din lista!

Varför digitala bildramar är så hemska

Tusentals och åter tusentals bilder bara som denna samlar damm. martellostudio/Shutterstock.com

Digitala bildramar verkar vara en bra idé. Det är en bildram som inte bara rymmer en bild utan många bilder! Hur kunde det inte vara bra? Förutom att det finns så många brister som är svåra att förbise.

De är svåra att uppdatera

När jag hjälpte till att rensa bort min mormors dödsbo, bl.a. många dammiga saker på några gamla hyllor i hennes grovkök fanns det inte en utan två digitala tavelramar som välmenande barnbarn hade gett henne. Inte ansluten, används inte och inte uppdaterad på evigheter. Då min dotter var tonåring och bilderna på tavelramen var från när hon var ett litet barn.

Och det är problemet med i stort sett alla digitala bildramar på marknaden. De billigaste är “dumma” enheter som bara kan dra bilder från ett SD-kort eller flashminne. Det betyder att bördan av att uppdatera ramen är en fysisk uppgift som med största sannolikhet faller på gåvogivaren—så den kommer snabbt att glömmas bort.

Mer avancerade som de från Nixplay inkluderar Wi-Fi-anslutning och till och med vissa halvströmlinjeformade delningstjänster, men de är fortfarande väldigt rudimentära och inte särskilt användarvänliga.

De kräver prenumerationer eller speciella konton

Detta är en förlängning av problemet som är svårt att uppdatera, men det är tillräckligt stort för att det förtjänar att noteras. Alla olika digitala bildramsföretag som erbjuder webbaserad uppdatering via Wi-Fi har något slags olika kontosystem eller inloggning.

Så du måste skapa ett konto, kanske måste din gåva också skapa ett konto, och alla i familjen som vill lägga till kontot måste pilla runt med något SuperFrame-konto eller göra en inloggning för RealPictureShare eller vad det nu är.< /p>

Det blir i stort sett motsvarigheten till bilddelning av att försöka få dina släktingar att sluta använda Facebook till förmån för någon annan social medieplattform. De kommer bara inte att göra det. Det finns en stark tröghet när det gäller plattformar och att behöva registrera sig för ännu en tjänst.

Och vidare, vad gör du när företaget lägger sig eller den tidigare kostnadsfria tjänsten nu är premiumprissatt eftersom något nystartat företag har en “Oj, det här med obegränsade molnlagring är dyrt!” ögonblick?

Även om företaget tillåter dig att länka befintliga tjänster som Facebook eller Instagram till den digitala bildramen, kommer det inte att spela någon roll utan att företagets servrar förmedlar den anslutningen.

< h3>De är små och lågupplösta

Titta, det är inte 2001 längre. Det finns ingen anledning till lågupplöst något. Människor äger 4K-tv och smartphones med så höga upplösningar att du inte ens kan se pixlarna utan förstoringsglas.

Men de allra flesta digitala bildramar på marknaden har skrattretande små skärmar och ännu mindre upplösningar. En mörk 5×7 panel som inte ens har något i närheten av grundläggande HD (1920×1080) upplösning är ett skämt.

Riktigt billiga digitala bildramar har ännu lägre upplösning. Du kan fortfarande hitta några längst ner på prisskalan med 640×480 upplösning. Är det en hudfärgad Rubik’s Cube eller Timmy? Med den upplösningen kommer du aldrig att veta. Dina fantastiska iPhone-foton kommer att reduceras till nedtonade pixlade papperskorgar.

De är dyra

Det finns tre prisklasser för digitala bildramar och till varje prispunkt, du&#8217 ;blir lurade på ett annat sätt.

De smutsbilligaste ramarna är under $30 och är totalt skräp. De har paneler av låg kvalitet, låg upplösning, de är mörka, de ansluter inte till internet och de är bara skräp som mormor till 100 % kommer att lägga på en hylla och glöm det.

Mellanbildsramarna kostar mellan $80-200 och även om panelen vanligtvis är av bättre kvalitet, har de fortfarande låg upplösning.

Premiumbågar kan kosta hundratals dollar hela vägen upp till tusentals dollar om du åker hem genom att köpa en av Samsung’s “Art TV” bild-ram/TV-kombinationer. Åtminstone i så fall får du en 4K-TV, eller hur? Men ur gåvosynpunkt, en prislapp på 1000 $+ sätter det långt bortom “Vi’lägger det här i strumpan för farfar.” territorium.

Så vad är alternativet till digitala bildramar om digitala bildramar har så många brister?

Varför Chromecast är den perfekta digitala bildramen

Google

Det visar sig att den perfekta digitala bildramen inte alls är en digital bildram utan en billig strömmande dongel: Google Chromecast. Det kan tyckas kontraintuitivt att få något som de flesta får för billig Netflix- och YouTube-streaming som en bildmaskin för dina släktingar, men hör av oss.

Köp på Best Buy

Låt oss ta reda på vår tidigare kritik och markera hur Chromecast löser dessa problem.

Chromecast är lätt att uppdatera

Jag har Chromecasts på alla tv-apparater i mitt hus och från början har jag använt dem som digitala bildramar via Chromecasts “Ambient Mode” som visar foton när Chromecast inte används.

Den främsta anledningen till att jag använder dem på det här sättet är att de är så enkla att hålla uppdaterade. Inga extratjänster (som kan, som vi nämnde, blekna bort eller bli dyra). Du laddar bara upp bilder till ett Google-konto. Visst är ett Google-konto ett “extra” tjänst, men vid det här laget har praktiskt taget alla en, och att registrera sig för en är gratis, smärtfri och användbar för mer än bara digitala bildramar.

Ännu bättre är att genom att helt enkelt använda den kostnadsfria Google Foto-appen på din telefon kan du enkelt sammanställa fotoalbumen. Du kan också dra nytta av albumdelning för att bjuda in vänner och familj att lägga till foton samt livefotoalbum där Google Foto automatiskt sammanställer foton åt dig. Vad är bättre än bilder på barnbarnen? Auto-magiskt tillhandahållna foton av barnbarnen.

Du behöver ingen prenumeration

Även om Google avbröt det kostnadsfria, obegränsade fotolagringsalternativet 2020, får du fortfarande basen 15 GB lagringsutrymme (vilket är gott om bara foton i ramar).

Om du behöver mer lagringsutrymme kan du uppgradera hela ditt Google-konto till Google One—den lägsta betalda planen på $20 per år för 100 GB lagringsutrymme—om du vill vara värd för mormors fotosamling. Om du är en Google-produktanvändare, särskilt med en familj, är det en enkel sak eftersom du kan dela ditt Google One-lagringsutrymme med dina familjemedlemmar.

Chromecast är’ t Going Anywhere

Förutom prenumerationer är en del av nackdelen med att använda ett dedikerat digitalt bildramsföretag (och deras tjänst) att du inte har någon aning om hur länge företaget kommer att finnas och hur länge de kommer att stödja produkten.

Chromecast-linjen har funnits sedan 2013 och de ursprungliga Chromecasts fungerar fortfarande bra. Jag har Chromecasts av varje generation av produkten någonstans i mitt hus och även om de nya är snabbare (på grund av bättre hårdvara) fungerar alla lika bra som de gjorde dagen jag köpte dem. Jag kan inte säga detsamma om de digitala bildramarna, SD-korten för Wi-Fi-överföring och annan fotoutrustning som jag har köpt genom åren.

Faktum är att om du känner för att uppgradera din gamla Chromecast är återanvändning av den gamla för att visa bilder till äldre släktingar ett perfekt sätt att få mer liv ur gammal hårdvara. Du får den nya för snabb streaming och kanske till och med lite casual gaming, och de får en som fortfarande är perfekt lämpad för att visa bilder hela dagen.

Skärmen har hög upplösning

Med en Chromecast bestäms upplösningen av skärmen den är ansluten till (liksom kvaliteten på bilden). HD-TV har funnits så länge nu att det är givet att din gåva har en tv med 1920×1080 upplösning, om inte en 4K-tv.

Ännu bättre, TV-apparater är enorma jämfört med små, snåla digitala bildramar och så mycket ljusare. Och även den mest generiska Wal-Mart special HDTV har en bättre panel än de små digitala bildramarna på marknaden.

Om du ställer in detta för en äldre släkting kan du inte gå fel med en större och ljusare skärm. Vem vill ta på sig sina läsglasögon för att se nya barnbarnsbilder? När den visas i 40+ tum och med TV:ns ljusstyrka är det lätt att se allt även från andra sidan rummet.

De är billiga

Om du spenderar $20-30 på en dedikerad digital bildram kommer du utan tvekan att ha en skit digital bildram med begränsad funktionalitet och en skum skärm. Inget undantag.

Men du kan köpa en Chromecast för 30 USD till fullt pris och den är ofta till rea för 20 USD. Det finns bokstavligen ingen jämförelse mellan kvaliteten och funktionaliteten hos en Chromecast och en digital bildram till det priset.

De är till och med så billiga att om morfar kommer tillbaka med “Vi älskar att se bilder på barnbarnen på TV:n i vardagsrummet så mycket att vi önskar att vi kunde se dem på alla TV-apparater!” du kan få det att hända. Du kan utrusta ett halvdussin tv-apparater med Chromecasts för mindre än kostnaden för en anständig mellannivå fristående digital bildram.

De är mångsidiga

Chromecast i sig är mångsidig. Även om din gåva aldrig använder något mer än Ambient Mode, kan du ställa in det för att visa dem vädret, luftkvalitetsförhållanden och mer.

De kan också använda det för streamingfunktioner för att titta på Netflix, YouTube-videor och mer. För några extra dollar (och fortfarande mindre än en “bra” digital bildram) kan du dessutom uppgradera till en Google TV, som är som en överladdad Chromecast med en fjärrkontroll.

Om du handlar efter en släkting som inte har en smart-TV men som du gärna vill dela ditt Netflix-konto eller andra streamingtjänster med är detta ett bra alternativ. För 20 USD mer får du ännu mer funktionalitet och en fysisk fjärrkontroll som äldre släktingar troligen kommer att vara mer bekväma att använda än ett smartphone-gränssnitt.

De integreras sömlöst med Google Nest Hub

Jason Fitzpatrick

Vid det här laget kanske du är såld på vårt argument men du sitter och tänker på hur din presentmottagare verkligen vill ha en liten bildramsformfaktor och inte en TV-formfaktor.

Nåväl, du har tur! Redan 2019 utsåg vi Nest Hub till vår produkt av året på Review Geek av en mängd olika anledningar, inklusive hur det var en bättre digital bildram än faktiska dedikerade digitala bildramar. Du kanske frågar dig själv varför den här artikeln inte bara fokuserar på navet och den främsta orsaken är kostnaden (Chromecasten är så billig) och skalan (stora bilder, massor av funktionalitet).

Men skönheten med det är att själva fotoalbumen du skickade upp för Chromecasts Ambient Mode kan också användas för Hub’s skärm. Faktum är att det är precis så här jag har det inrättat hemma hos mig. Varje Chromecast och varje Hub delade samma grupp av familjefoton så oavsett om du har TV:n på eller om du tittar på någon av Hubarna ser du samma roliga bilder. Hubben säljs för 100 USD men är ofta till försäljning för 50 USD.

Samlet är att du helt enkelt inte kan slå Chromecast—när det gäller funktioner, skärmkvalitet, användarvänlighet eller kostnad— genom att köpa en digital bildram. Genom att bryta sig loss från tanken att den digitala bildramen bokstavligen måste vara en liten 5×7 eller 8×10 ram som sitter på ett sidobord och omfamna tanken att TV:n är en perfekt plats att visa alla dina vackra foton kan du (och din gåva!) få en mycket bättre upplevelse med ljusare foton som enkelt delas.