Förklarat: Varför Indien kanske inte återupptar kommersiella internationella flygningar

0
58

Beslutet har tagits i ljuset av den föränderliga situationen gällande Omicron-varianten av Covid19. (ANI)

Indien kanske inte återupptar kommersiella internationella flygningar från och med den 15 december, som planerat tidigare, i ljuset av den föränderliga situationen för Omicron-varianten av Covid-19.

Varför har regeringen beslutat att hålla planen för 15 december i vila?

I en order på onsdagen sa generaldirektoratet för civil luftfart (DGCA): “Med tanke på det globala scenariot under utveckling med uppkomsten av nya varianter av oro övervakas situationen noga i samråd med alla intressenter och ett lämpligt beslut som indikerar ikraftträdandedatum för återupptagande av reguljär kommersiell internationell passagerartrafik ska meddelas i sinom tid.”

Vad ledde till beslutet?

Efter tillkännagivandet av återupptagandet förra veckan, vid ett granskningsmöte om Covid19-beredskapen, bad premiärminister Narendra Modi regeringstjänstemän att se över planerna för att lätta på internationella resestriktioner mot bakgrund av de nya bevisen. Efter detta beslutade ett möte under ledning av inrikesministern på söndagen att beslutet om ikraftträdandedatum för återupptagande av reguljära kommersiella internationella flygningar kommer att ses över enligt ett globalt scenario som utvecklas.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Best of Explained

Klicka här för mer

Vad var den ursprungliga planen?

Luftfartsministeriet hade i fredags meddelat att internationella reguljära kommersiella flygningar kommer att återupptas från och med den 15 december efter ett 21-månaders förbud. En hög tjänsteman från DGCA bekräftade att detta betyder att datumet den 15 december hålls i viloläge. Återupptagandet skulle ske på ett kalibrerat sätt med en förskjuten återöppning för länder som ansågs vara “i riskzonen”. Dessa inkluderar Europa, inklusive Storbritannien, förutom Sydafrika, Brasilien, Bangladesh, Botswana, Kina, Mauritius, Nya Zeeland, Zimbabwe, Singapore, Hong Kong och Israel. Bland dessa länder, om Indien har ett luftbubblaarrangemang, kommer flygningar att återupptas med en kapacitet på 75 procent enligt beslut i bilaterala avtal, och för de utan luftbubbla, med 50 procents kapacitet. För alla återstående länder som inte är en del av kategorin “risk” fick 100 procent av flygningarna återupptas.

Begränsas internationella resor av andra länder?

Ja, ett antal länder begränsar resor från sydafrikanska länder inklusive Sydafrika, Zimbabwe, Botswana, etc, förutom att begränsa resor från jurisdiktioner där den nya varianten har upptäckts. Från och med måndagen började USA förbjuda resenärer från Sydafrika, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Moçambique och Malawi att komma till USA. På samma sätt har Kanada, Storbritannien och flera EU-länder också infört restriktioner för resenärer från Sydafrika och dess grannländer. Vissa länder som Japan har också beslutat att helt stänga av internationella flygresor och har till och med bett sina flygbolag att inte ta emot bokningar från internationella passagerare.

Nyhetsbrev | Klicka för att få dagens bästa förklaringar i din inkorg

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste Explained News, ladda ner Indian Express App.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.