DNA-träff tre år efter homosexöverfallet – man häktad

0
105

Publicerad 2 december 2021 kl 13.12

Inrikes. När en man misstänkt för narkotikabrott topsades av polisen blev det träff på ett olöst våldtäktsförsök på Hisingen 2018. Nu har mannen häktats, drygt tre år efter brottet.

Gilla artikeln på Facebook

En tidig junimorgon 2018 utsattes en ung man för ett våldtäktsförsök på Hisingen i Göteborg. Gärningsmannen var okänd och kunde inte identifieras efter händelsen.

Dna som säkrades från brottsoffrets tröja gav ingen matchande träff i polisens register då. Men i augusti i år – drygt tre år efter våldtäktsförsöket – blev det träff. Dna-spåret överensstämde med dna från en 28-årig man som topsades i samband med en utredning av ett narkotikabrott.

Den misstänkte 28-åringen hämtades in av polisen i förra veckan och sitter nu häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäktsförsöket 2018.

Brottades ned av okänd man
Våldtäktsförsöket inträffade tidigt på morgonen den 3 juni 2018. Den unge mannen som då var 18 år hade precis gått av en nattbuss när en okänd man dök upp. Han började prata med honom och ville att han skulle följa med in i skogen.

18-åringen försökte springa därifrån men brottades ner på marken och gärningsmannen förde in sin hand i tonåringens kalsonger. 18-åringen försökte freda sig och kunde sedan slå sig fri och sätta sig i säkerhet samtidigt som han larmade polisen. Trots att polisen spårade med hund kunde ingen misstänkt gärningsman hittas i anslutning till händelsen.