Dit is waarom de Chromecast de perfecte digitale fotolijst is

0
164
African Studio/Shutterstock.com< /figuur>

Elke vakantie geven mensen graag digitale fotolijsten aan familieleden en de waarheid is dat… ze zijn gewoon niet zo'n geweldig cadeau. Dit is waarom (en waarom de Google Chromecast het perfecte cadeau voor een digitale fotolijst is).

Opdat je niet het idee krijgt dat we suggereren dat je een waardeloos cadeau hebt gegeven in de vorm van een digitale fotolijst ons in staat stellen om onze positie te verdedigen, toe te geven dat we hetzelfde hebben gedaan, en niet slechts één maar twee betere alternatieven te bieden.

Tabel van Inhoud

Waarom digitale fotolijsten zo verschrikkelijk zijn
  Ze zijn moeilijk te updaten
  Er ​​zijn abonnementen of speciale accounts voor nodig
  Ze zijn klein en hebben een lage resolutie
  Ze zijn duur
Waarom de Chromecast de perfecte digitale fotolijst is
  De Chromecast is eenvoudig te updaten
  Je hebt geen abonnement nodig
  De Chromecast gaat nergens heen
  Het scherm heeft een hoge resolutie
  Ze zijn niet duur
  Ze zijn veelzijdig
  Ze integreren naadloos met de Google Nest Hub

Fijne feestdagen! Dit artikel maakt deel uit van onze Cadeaugids voor de feestdagen 2021, waar je de beste aanbevelingen van LifeSavvy, How-To Geek en Review Geek kunt vinden om je te helpen het perfecte cadeau te kiezen voor iedereen op je lijst!

Waarom digitale fotolijsten zo verschrikkelijk zijn

Duizenden en duizenden frames zoals deze liggen stof te happen. martellostudio/Shutterstock.com

Digitale fotolijsten lijken een geweldig idee. Het is een fotolijst die niet slechts één foto kan bevatten, maar veel foto's! Hoe kan het niet geweldig zijn? Behalve dat er zoveel tekortkomingen zijn die moeilijk over het hoofd te zien zijn.

Ze zijn moeilijk bij te werken

Toen ik hielp bij het opruimen van de nalatenschap van mijn grootmoeder, menig stoffig ding op een paar oude planken in haar bijkeuken, er waren niet één maar twee digitale fotolijstjes die goedbedoelende kleinkinderen haar hadden gegeven. Niet aangesloten, niet in gebruik en al tijden niet bijgewerkt. Mijn dochter was toen een tiener en de foto's op de fotolijst waren van toen ze een peuter was.

En dat is het probleem met vrijwel elke digitale fotolijst op de markt. De goedkoopste zijn “dom” eenheden die alleen foto's van een SD-kaart of flashstation kunnen halen. Dat betekent dat de last van het bijwerken van het frame een fysieke taak is die hoogstwaarschijnlijk op de gever van het cadeau rust, dus het zal snel worden vergeten.

Meer geavanceerde zoals die van Nixplay bevatten wifi-connectiviteit en zelfs enkele semi-gestroomlijnde deeldiensten, maar het is nog steeds echt rudimentair en niet erg gebruiksvriendelijk.

Ze vereisen abonnementen of speciale accounts

Dit is een uitbreiding van het probleem dat moeilijk te updaten is, maar het is een deal die groot genoeg is om te vermelden. Elk ander bedrijf voor digitale fotolijsten dat webgebaseerde updates via Wi-Fi aanbiedt, heeft een ander accountsysteem of login.

Dus je moet een account maken, misschien moet je giftee ook een account maken, en iedereen in de familie die iets aan het account wil toevoegen, moet spelen met een SuperFrame-account of inloggen voor RealPictureShare of wat dan ook.< /p>

Het wordt zo'n beetje het equivalent van het delen van foto's van proberen om uw familieleden te laten stoppen met het gebruik van Facebook ten gunste van een ander sociale-mediaplatform. Ze gaan het gewoon niet doen. Er is een sterke traagheid als het gaat om platforms en het moeten aanmelden voor nog-een-andere-service.

En verder, wat doe je als het bedrijf foldt of de voorheen gratis service nu premium geprijsd is omdat een startend bedrijf een "Woah, dit onbeperkte cloudopslag-ding is duur!" moment?

Zelfs als het bedrijf je toestaat om bestaande diensten zoals Facebook of Instagram te koppelen aan de digitale fotolijst, zonder dat de bedrijfsservers die verbinding bemiddelen, maakt het niet uit.

< h3>Ze zijn klein en hebben een lage resolutie

Kijk, het is geen 2001 meer. Er is geen reden voor iets met een lage resolutie. Mensen hebben 4K-tv's en smartphones met resoluties die zo hoog zijn dat je de pixels niet eens kunt zien zonder een vergrootglas.

Toch heeft de overgrote meerderheid van de digitale fotolijsten op de markt belachelijk kleine schermen en zelfs kleinere resoluties. Een zwak 5×7-paneel dat niet eens in de buurt komt van de standaard HD-resolutie (1920×1080) is een grap.

Echt goedkope digitale fotolijsten hebben een nog lagere resolutie. Je kunt er nog steeds een aantal vinden helemaal onderaan de prijsschaal met een resolutie van 640×480. Is het een huidskleurige Rubik’s Cube of Timmy? Met die resolutie weet je het nooit. Je geweldige iPhone-foto's worden gereduceerd tot verduisterde, gepixelde prullenbak.

Ze zijn duur

Er zijn drie prijspunten voor digitale fotolijsten en voor elke prijs, jij ;wordt op een andere manier opgelicht.

De spotgoedkoopste frames zijn minder dan $ 30 en zijn totale onzin. Ze hebben panelen van lage kwaliteit, een lage resolutie, ze zijn zwak, ze maken geen verbinding met internet, en ze zijn gewoon algeheel afval dat oma 100% op een plank zal zetten en vergeet het maar.

De middenklasse frames kosten tussen de $80-200 en hoewel het paneel meestal van betere kwaliteit is, hebben ze nog steeds een lage resolutie.

Premium-frames kunnen honderden dollars tot duizenden dollars kosten als u naar huis gaat door een van Samsung's “Art TV” fotolijst/tv-combinaties. Dan krijg je tenminste een 4K tv, toch? Maar vanuit het oogpunt van een geschenk, plaatst een prijskaartje van meer dan $ 1000 dat veel verder dan de “We zullen dit in de kous voor opa stoppen”. territorium.

Dus wat is het alternatief voor digitale fotolijsten als digitale fotolijsten zoveel gebreken hebben?

Waarom de Chromecast is de perfecte digitale fotolijst

Google

Het blijkt dat de perfecte digitale fotolijst helemaal geen digitale fotolijst is, maar een goedkope streaming-dongle: de Google Chromecast. Het lijkt misschien contra-intuïtief om iets te krijgen voor goedkope Netflix- en YouTube-streaming als een beeldmachine voor uw familieleden, maar luister naar ons.

Koop bij Best Buy

Laten we onze eerdere kritiek doornemen en laat zien hoe de Chromecast deze problemen oplost.

De Chromecast is eenvoudig te updaten

Ik heb Chromecasts op elke televisie in mijn huis en vanaf het begin heb ik ze gebruikt als digitale fotolijsten via de Chromecast “Ambient Mode” die foto's weergeeft wanneer de Chromecast niet in gebruik is.

De belangrijkste reden dat ik ze op deze manier gebruik, is dat ze zo eenvoudig te updaten zijn. Geen extra services (die, zoals we al zeiden, kunnen vervagen of duur worden). Je uploadt gewoon foto's naar een Google-account. Natuurlijk is een Google-account een “extra” service, maar op dit moment heeft vrijwel iedereen er een, en aanmelden voor een is gratis, pijnloos en nuttig voor meer dan alleen digitale fotolijsten.

Nog beter is dat je eenvoudig de fotoalbums kunt samenstellen door simpelweg de gratis Google Foto's-app op je telefoon te gebruiken. U kunt ook profiteren van het delen van albums om vrienden en familie uit te nodigen om foto's toe te voegen, evenals live fotoalbums waarin Google Foto's automatisch foto's voor u beheert. Wat is er beter dan foto's van de kleinkinderen? Automatisch op magische wijze geleverde foto's van de kleinkinderen.

Je hebt geen abonnement nodig

Hoewel Google de gratis onbeperkte foto-opslagoptie in 2020 stopte, krijg je nog steeds de basis 15 GB aan opslagruimte (wat genoeg is voor alleen fotolijstjes).

Als je meer opslagruimte nodig hebt, kun je je hele Google-account upgraden naar Google One's laagstbetaalde abonnement in $ 20 per jaar voor 100 GB aan opslagruimte als je de host wilt zijn voor de fotocollectie van oma. Als je een Google-productgebruiker bent, vooral met een gezin, is dat een goed idee, omdat je je Google One-opslag kunt delen met je gezinsleden.

De Chromecast Isn’ t Overal gaan

Naast abonnementen is een deel van het nadeel van het gebruik van een speciaal bedrijf voor digitale fotolijsten (en hun service) dat je geen idee hebt hoe lang het bedrijf zal bestaan ​​en hoe lang ze zullen blijven bestaan. ondersteuning van het product.

De Chromecast-lijn bestaat al sinds 2013 en de originele Chromecasts werken nog steeds prima. Ik heb Chromecasts van elke generatie van het product ergens in mijn huis en hoewel de nieuwe sneller zijn (vanwege betere hardware), werken ze allemaal net zo goed als op de dag dat ik ze kocht. Ik kan niet hetzelfde zeggen van de digitale fotolijsten, SD-kaarten voor Wi-Fi-overdracht en andere fotoapparatuur die ik in de loop der jaren heb gekocht.

Als u uw oude Chromecast wilt upgraden, is het hergebruiken van de oude om foto's voor oudere familieleden weer te geven een perfecte manier om meer leven uit oude hardware te halen. Je krijgt de nieuwe voor pittig streamen en misschien zelfs een beetje casual gamen, en ze krijgen er een die nog steeds perfect geschikt is om de hele dag foto's weer te geven.

Het scherm heeft een hoge resolutie

Bij een Chromecast wordt de resolutie bepaald door het beeldscherm waaraan het is bevestigd (net als de kwaliteit van het beeld). HD-tv's bestaan ​​​​nu al zo lang dat het een gegeven is dat je giftee een televisie met een resolutie van 1920 & 215; 1080 heeft, zo niet een 4K-televisie.

Beter nog, tv's zijn enorm in vergelijking met kleine dinky digitale fotolijsten en zo veel helderder. En zelfs de meest generieke Wal-Mart speciale HDTV heeft een beter paneel dan de kleine digitale fotolijstjes op de markt.

Als je dit voor een ouder familielid instelt, kun je niet fout gaan met een groter en helderder scherm. Wie wil er zijn leesbril opzetten om nieuwe foto's van kleinkinderen te zien? Wanneer het wordt weergegeven op 40+ inch en met tv-helderheid, is het gemakkelijk om alles te zien, zelfs vanuit de andere kant van de kamer.

Ze zijn niet duur

Als je $ 20-30 uitgeeft aan een speciale digitale fotolijst, heb je ongetwijfeld een waardeloze digitale fotolijst met beperkte functionaliteit en een cruddy scherm. Geen uitzondering.

Maar je kunt een Chromecast kopen voor $ 30 voor de volle prijs en deze is vaak te koop voor $ 20. Er is letterlijk geen vergelijking tussen de kwaliteit en functionaliteit van een Chromecast en een digitale fotolijst voor die prijs.

Ze zijn zelfs zo goedkoop dat als opa terugkomt met "We vinden het zo leuk om foto's van de kleinkinderen op de tv in de woonkamer te zien, we zouden willen dat we ze op alle tv's konden zien!” jij kunt dat laten gebeuren. Je kunt een half dozijn tv's uitrusten met Chromecasts voor minder dan de kosten van een fatsoenlijke stand-alone digitale fotolijst op middenniveau.

Ze zijn veelzijdig

Op zichzelf is de Chromecast veelzijdig. Zelfs als je giftee nooit meer gebruikt dan de Ambient Mode, kun je deze instellen om ze het weer, de luchtkwaliteit en meer te laten zien.

Ze kunnen het ook gebruiken voor streaming-functionaliteit om Netflix te kijken, YouTube-video's en meer. Verder kun je voor een paar extra dollars (en nog steeds minder dan een “goede” digitale fotolijst) upgraden naar een Google TV, die lijkt op een supercharged Chromecast met een afstandsbediening.

Als je op zoek bent naar een familielid dat geen smart-tv heeft, maar met wie je graag je Netflix-account of andere streamingdiensten wilt delen, is dit een geweldige optie. Voor $ 20 meer krijg je nog meer functionaliteit en een fysieke afstandsbediening die oudere familieleden waarschijnlijk comfortabeler zullen gebruiken dan een smartphone-interface.

Ze integreren naadloos met de Google Nest Hub

Jason Fitzpatrick

Op dit moment ben je misschien verkocht op ons argument, maar je zit daar te denken hoe de ontvanger van het cadeau echt een kleine fotolijst-vormfactor wil en geen tv-vormfactor.

Nou, je hebt geluk! In 2019 noemden we de Nest Hub ons product van het jaar bij Review Geek om talloze redenen, waaronder omdat het een betere digitale fotolijst was dan echte speciale digitale fotolijsten. Je kunt je afvragen waarom dit artikel niet alleen op de Hub is gericht en de belangrijkste reden is de kosten (de Chromecast is zo goedkoop) en de schaal (grote afbeeldingen, veel functionaliteit).

Maar de het mooie is dat de fotoalbums die je hebt opgestuurd voor de Ambient Mode van de Chromecast ook kunnen worden gebruikt voor het scherm van de Hub. In feite is dit precies hoe ik het bij mij thuis heb ingesteld. Elke Chromecast en elke Hub heeft dezelfde verzameling familiefoto's gedeeld, dus of je nu de tv aan hebt of naar een van de Hubs kijkt, je ziet dezelfde leuke foto's. De Hub kost $ 100, maar is vaak te koop voor $ 50.

Het komt erop neer dat je de Chromecast gewoon niet kunt verslaan op het gebied van functies, weergavekwaliteit, gebruiksgemak of kosten. door een digitale fotolijst te kopen. Door los te komen van het idee dat de digitale fotolijst letterlijk een klein 5'7 of 8'10 frame op een bijzettafel moet zijn en het idee te omarmen dat de tv een perfecte plek is om al je mooie foto's, kunnen jij (en je giftee!) een veel betere ervaring hebben met helderdere foto's die gemakkelijk kunnen worden gedeeld.