Delhi konfidentiellt: The Insider

0
63

Fackets minister Bhupender Yadav.

MEDAN MÅNGA böcker har skrivits om BJP:s uppkomst, har denna en egen medförfattare. Fackets minister Bhupender Yadav, som var ansvarig för flera nyckelstater som partiets generalsekreterare, har skrivit en bok – “The Rise of the BJP: The Making of the World's Largest Political Party” – med ekonomen Ila Patnaik. Boken spårar BJP:s födelse, dess resa som en efterträdare till Jana Sangh och hur den eftersträvade idén om kulturell nationalism. Yadav ville tydligen lyfta fram de avgörande faktorerna för BJP:s framgångssaga. Som en insider är Yadavs syn på BJP:s tillväxt något som många nykomlingar i partiet, inklusive några i regeringen, är angelägna om att förstå, sa en partiledare.

Collateral Hit

UNDER frågestunden i Rajya Sabha på tisdagen sa BJP MP G V L Narasimha Rao att banker ofta vägrar att bevilja lån till politiker, vilket han kallade som förolämpande. Finansminister Bhagwat Kishanrao Karad håller med Rao och sa att även polispersonal har svårt att få lån eftersom bankerna tittar på deras “meriter”. Finansminister Nirmala Sitharaman klargjorde snabbt att även om andan i Karads svar var väl tagen, finns det ingen policy som hindrar dessa två kategorier av offentliga tjänstemän från att få lån.

Veckouppdatering

PÅ TISDAG sa unionens hälsoministerium till staterna att dela med allmänheten vetenskapsbaserad information om Omicron-varianten och den framväxande situationen, genom veckovisa mediagenomgångar. Även om hälsoministeriet inte har hållit regelbundna veckomöten om pandemin sedan den 7 oktober, på grund av en fortsatt minskning av fall av covid-19, är genomgångarna planerade att återuppta från torsdag.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste Delhi Confidential News, ladda ner Indian Express App.

  • Indian Express-webbplatsen har blivit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.