Delhi konfidensielt: The Insider

0
128

Forbundsminister Bhupender Yadav.

SOM MANGE bøker er skrevet om BJPs fremvekst, har denne en egen medforfatter. Unionsminister Bhupender Yadav, som var ansvarlig for flere nøkkelstater som partigeneralsekretær, har skrevet en bok – «The Rise of the BJP: The Making of the World’s Largest Political Party» – sammen med økonomen Ila Patnaik. Boken sporer BJPs fødsel, dens reise som en etterfølger av Jana Sangh, og hvordan den forfulgte ideen om kulturell nasjonalisme. Yadav ønsket tilsynelatende å fremheve de avgjørende faktorene for BJPs suksesshistorie. Som en innsider er Yadavs syn på BJPs vekst noe mange nykommere i partiet, inkludert noen i regjeringen, er opptatt av å forstå, sa en partileder.

Collateral Hit

UNDER SPØRSMÅL-timen i Rajya Sabha på tirsdag sa BJP-parlamentsmedlem G V L Narasimha Rao at bankene ofte nekter å gi lån til politikere, noe han betegnet som fornærmende. Finansminister Bhagwat Kishanrao Karad er enig med Rao, og sa at politipersonell også finner det vanskelig å få lån ettersom bankene ser på deres “track record”. Finansminister Nirmala Sitharaman klargjorde raskt at selv om ånden i Karads svar var godt tatt, er det ingen politikk som hindrer disse to kategoriene offentlige tjenestemenn i å få lån.

Ukentlig oppdatering

PÅ TIRSDAG ba Union Health Department statene om å dele vitenskapsbasert informasjon om Omicron-varianten og den nye situasjonen med offentligheten, gjennom ukentlige medieorienteringer. Mens helsedepartementet ikke har holdt vanlige ukentlige orienteringer om pandemien siden 7. oktober, på grunn av en fortsatt nedgang i Covid-19-tilfeller, er orienteringene planlagt å starte på nytt fra torsdag.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste Delhi Confidential News, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.