De 8 bästa brädspelen 2021

0
82
Plan B-spel, Cephalofair Games, Keymaster Games

Vi har samlat ihop ett bra utbud av brädspelstitlar som alla i din familj. Oavsett om du letar efter familjevänliga alternativ eller något mer nischat som fokuserar på ett rymdäventyr eller ett djuphavsuppdrag, tror vi att du kommer att älska dessa kreativa, roliga och uppslukande brädspel.

Bäst för snabbspel: Space Park

Keymaster Games

Proffs

 • ✓ Snabbmatchningar
 • ✓ Färgglada konstverk
 • ✓ Lätt att förstå

Nackdelar

 • ✗ Inte särskilt avancerat

Brädspel kan vara vackra, intrikata mästerverk av design och gameplay som smälter sinnet och äter upp en stor del av din dag. De är fantastiska, men inte vad du vill slå ut när du spelar med mindre erfarna spelare, eller när du bara inte har tid över. Space Park skiljer sig dock genom att erbjuda fantastiskt spel och design och hålla spelet livliga (under 30 minuter) samtidigt som det stödjer upp till fyra spelare.

Att utforska galaxen har aldrig varit så bekvämt, och varje plats du utforskar ger dig “Explorer Points”—den spelare som vinner mest i slutet. Med fantastiska konstverk och en premiss som är lätt att förstå, ser det här spelet till att du inte behöver spendera evigheter på att förklara det samtidigt som du får en tillfredsställande spelsession ut av det.

Bäst för snabbspel.

Space Park

Utforska galaxen i denna livliga , utforskningsfokuserat brädspel.

Amazon

$ 22,49
$ 24.99 spara 10%

Bäst för familjer : Cubitos

Alderac Underhållningsgrupp

Proffs

 • ✓ Perfekt för familjer
 • ✓ Rolig balansering
 • ✓ Massor av strategi

Nackdelar

 • ✗ Kan ta mycket plats

I den här ganska nyligen genomförda hiten låter Cubitos dig delta i Cube Cup—ett årligt lopp fullt av strategi och kapningar som säkerligen kommer att vara i centrum för din nästa familjespelskväll. Den snabbaste i paketet vinner spelet, och med massor av föremål tillgängliga för att ge dig själv fördelen finns det många strategier att överväga. Men var försiktig—att gå för fort gör att du förlorar allt så även om det ser ut som att det finns en klar vinnare, kan det ändras med ett misstag. Med ett så balanserat system betyder det att det är allas spel ända till slutet.

Bäst för familjer

Cubitos

Med färgglada konstverk och en lättfattlig premiss är detta spel perfekt för din nästa familjespelkväll.

Amazon

$ 55,02
$ 59.99 spara 8%

Bäst för Par : Azul

Planera B-spel

Proffs

 • ✓ Fridfull ton
 • ✓ Unik mekanik
 • ✓ Mycket utrymme för problemlösning

Nackdelar

 • ✗ Utrymmeskrävande

Azul fungerar med upp till fyra spelare, men om du letar efter ett avslappnat brädspel som fortfarande har en konkurrensfördel att spela med din partner ger det definitivt resultat. Istället för civilisationsbyggande epos eller världsskalande krig, håller Azul saker och ting enkelt–du dekorerar bara mosaiker trots allt. Men med poäng som belönas för korrekt placering av brickorna finns det mycket pussellösning och planering som måste göras för att säkerställa seger.

Bäst för par

Azul

Ett fridfullt spel om att dekorera mosaiker som fortfarande har en konkurrensfördel.

Amazon

$ 32,00
$ 39.99 Spara 20%

Bäst för One -on-Ones: 7 Wonders Duel

Repos Production

Proffs

 • ✓ Ganska kompakt
 • ✓ Perfekt för 1v1:s
 • ✓ Strategiska

Nackdelar

 • ✗ Begränsat antal spelare
 • ✗ Till stor del kortbaserad

Om du bara spelar mot en person och den spelaren kan sina saker när det kommer till brädspel, vill du ha något att spela där ni båda kan sträcka era strategiska muskler. 7 Wonders Duel erbjuder just det som en finjusterad version av det populära 7 Wonders-spelet. Duell ser dig ta kontroll över din utvalda civilisation och se den utvecklas genom tiderna till seger. För krig, avancerad teknik och viktigast av allt, se till att din motståndare besegras helt och hållet.

Bäst för One-on-Ones

7 Wonders Duel

Duke it out i ett av de bästa 1v1-brädspelen som någonsin släppts.

Amazon

$ 17,50
$ 34.99 Spara 50%

Bäst för RPG Fans: Gloomhaven

Cephalofair Games

Proffs

 • ✓ Långa, intensiva matcher
 • ✓ Rollspel uppmuntras
 • ✓ Kooperativ
 • ✓ Detaljerade brädor och bitar

Nackdelar

 • ✗ Dyrt
 • ✗ Du behöver en dedikerad grupp för att slutföra det

Är du redo för ett äventyr?

Gloomhaven slår samman strategiska brädspel och bordsrollspel till ett intensivt äventyr som kryper i fängelsehålan. Du och upp till tre andra spelare spelar alla olika äventyrare—var och en med sina egna färdigheter—och arbetar tillsammans för att rensa ut gravar, hitta byte och utveckla historien. Matcherna är långa (upp till två timmar långa), men de djupgående besluten du fattar gör att saker och ting är spännande hela vägen igenom. Med så många alternativ och rollspel som aktivt uppmuntras är det här spelet mycket omspelbart—särskilt när du får nya människor att prova det.

Bäst för RPG-fans

Gloomhaven

Slå samman fans av brädspel och bordsrollspel i den här samarbetsvilliga berättelsen om fängelsehålan.

Amazon

$ 120,00
$ 139,99 Spara 14%

Bästa snabba samarbete: 60 Second City

Buffalo Games

Proffs

 • ✓ Kompakt
 • ✓ Kooperativ
 • ✓ Snabbt beslutsfattande

Nackdelar

 • ✗ Begränsat antal spelare

Konkurrenskraftiga spel är bra och allt, men att arbeta tillsammans är också roligt och 60 Second City låter dig göra det med infrastruktur. Svängarna går snabbt och båda spelarna måste göra rätt val för staden för att förhindra att den korrumperade föroreningen tar över. Slutför de nödvändiga målen för att skydda staden och bygg den perfekta metropolen, allt på mindre än 30 minuter per match.

Bästa Co-op

60 Second City

En utmaning för två personer där du måste tänka snabbt för att rädda din stad från den korrumperande föroreningen.

Handla nu

 

Bästa kortspel: The Crew – Mission Deep Sea

Thames & Kosmos

Proffs

 • ✓ Cool story
 • ✓ Det krävs inte mycket inställningar
 • ✓ Samarbetsspel med upp till fem spelare

Nackdelar

 • ✗ Fans av traditionella brädspel kan bli besvikna

Du behöver inte snygga pjäser eller extravaganta brädor för att ha det bra; kort är tillräckligt för att berätta storslagna berättelser och ge utmärkt spelupplägg. 2019’s The Crew – The Quest for Planet Nine var ett bra exempel på detta, och nu är serien tillbaka. Det nya uppföljningsspelet, The Crew – Mission Deep Sea tar dig och upp till fyra andra spelare på ett akvatiskt, co-op-äventyr där ni utvecklar berättelsen, gör strategiska val tillsammans och övervinner de allt svårare utmaningarna. Att arbeta tillsammans är nyckeln här, och ett falskt drag kan utsätta hela laget för risker.

Bästa kortspelet

The Crew – Mission Deep Sea

Bara genom att använda kort och några enkla bitar lyckas The Crew ändå skapa en fängslande upplevelse.

Amazon

$ 14,95

Bäst för långa Spel Den antika världen

Red Raven Games

Proffs

 • ✓ Mycket strategi
 • ✓ Långa matcher
 • ✓ Vackra konstverk

Nackdelar

 • ✗ Inte bra för mindre erfarna spelare

Vill du ha ett expansivt, långrandigt spel som ger dig något att visa upp? The Ancient World ser dig och upp till tre andra spelare bygga expansiva, fantastiska civilisationer för att försvara er från andra spelare och de invaderande titanerna. I den kan du hantera resurser, njuta av de underbara konstverken och bygga en berättelse för ditt kungarike när du bekämpar dessa enorma bestar. Matcher tar minst en timme att spela igenom, men du kan förvänta dig att det kommer att öka drastiskt om du har ett spel fullt av spelare som verkligen vet vad de gör.

Sätt dig i lång väg och se vem som är bäst lämpad för att befria världen från dessa enorma skrämmande monster en gång för alla.

Bäst för långa spel

Den antika världen

Bygg en fantastisk civilisation och besegra titanerna i detta avancerade strategispel.

Amazon

$ 47,99