CBSE Class 12 Term-1 Exam Updates: Kontrollera sociologipappersanalys, inofficiell svarsnyckel, elevernas reaktioner

0
61

CBSE 2021-22 Term 1 Exams: I år kommer styrelseproven att hållas i MCQ-format (multiple choice question). (Grafik av Abhishek Mitra)

CBSE termin 1-prov:  Central Board of Secondary Education (CBSE) genomför termin 1 klass 12-tavlor från 1 december och framåt. Det första provet var Sociologi som genomfördes från 11:30 till 13:00. Klass 12 termin-1-proven kommer att fortsätta till den 22 december. 

I år kommer styrelseproven att hållas i MCQ-format (multiple choice question). Styrelsen har också instruerat kandidaterna att endast använda blå eller svarta kulspetspennor för att fylla i OMR-arken. Att använda en penna kommer att betraktas som “användning av orättvisa medel” och åtgärder kommer att vidtas mot kandidaten.

Läs |CBSE Class 12 board exams 2022: Tips to try MCQ-based paper in time bound way

Each OMR kommer att ha utrymme för att besvara 60 frågor, oavsett antalet frågor i en viss tentamen. Svar som ges i cirklar och rutor markerade utöver det maximala antalet frågor i ett papper kommer inte att utvärderas.

CBSE hade tidigare släppt klass 10, 12 provpapper och betygsschemat för termins-I-tentamen 2021-22. Studenter som ska inställa sig till tentamen kan kontrollera detsamma på styrelsens officiella webbplats cbseacademic.nic.in.

Liveblogg

CBSE Klass 12 termin-1 styrelse 2021-22 uppdateringar: Kontrollera tentamens riktlinjer, pappersanalys

16:01 (IST)01 dec 2021 CBSE Class 12 Sociology paper: Frågor som är knepiga och tvetydiga

Enligt ämnesexperter fanns det ett problem i så många som 4 frågor, och detta satte psykisk stress på eleverna.  Det fanns 4 frågor om påståenderesonemang, varav 1 fråga var tvetydig och för 1 fråga var anledningen ofullständig.

15:49 (IST)01 dec 2021 CBSE klass 12 sociologitest; experter lyfter fram avvikelser i vissa frågor

“Sociology Class 12 Board Examination var mycket lätt. Avsnitt A och avsnitt C var ganska enkla, medan avsnitt B var måttligt,” Abhinandan Adhikari, sociologilärare vid Seth Anandram Jaipuria School Vasundhara, Ghaziabad sa. Läs detaljerad analys

14:24 (IST)01 dec 2021 CBSE Class 12 math tentamen den 6 dec; kolla tips för förberedelser

Till att börja med är det en bra idé att revidera hela kursen och göra ett skenprov som simulerar examensförhållandet. En viktig del av det skulle vara att lära sig att fylla i den nya OMR på lämpligt sätt. Att följa de grundläggande instruktionerna som mycket effektivt kommuniceras av styrelsen och skolorna, hjälper en att förstå och närma sig proven bekvämt. Detta är en allmän riktlinje för alla ämnen Läs mer

13:29 (IST)01 dec 2021 CBSE Class 12 first board tentamen slutar, checklista över kommande uppsatser

Engelska kärnan på 3 december,

Matematik den 6 december,

Fysisk utbildning den 7 december,

Business studies den 8 december,

Geografi den 9 december och

Fysik den 10 december.

13:21 (IST)01 dec 2021 CBSE Class 12 Engelska förberedelsetips för tentamen

När eleverna förbereder sig för styrelsens prov i klass 12 tenderar eleverna att ignorera språk eftersom de anser att de är lätta och outmanande. De begränsar bara sin förberedelse av språket till noggrann läsning av sammanfattningarna av lektionerna. Det nya schemat med MCQs för termin 1 verkar vara till fördel för alla elever eftersom det räddar dem från att begå många grammatiska fel i skrift som de ofta var benägna att göra i en subjektiv tentamen. Läs mer

13:14 (IST)01 dec 2021 CBSE Class 12 Sociology Exam sluts!

13:09 (IST)01 dec 2021 CBSE Class 12 Sociology paper avslutar, engelska tentamen den 3 december

CBSE Class 12 Sociology Examen har avslutats. Detta var första gången som studenter tog styrelseproven i MCQ-baserat format. Nästa prov är för English Core som genomförs den 3 december

12:54 (IST)01 dec 2021 CBSE klass 12 sociologiprov som avslutas kl. 13.00

Sociologiuppsatsen avslutas snart kl. 13.00. När eleverna är klara med sin tentamen kan de kontrollera tentamens analys, svarsnyckel och tips för den kommande tentamen på denna sida.

12:14 (IST)01 dec 2021 I andra nyheter! Twitters vd Parag Agrawals lärare kallar honom “typisk topper” som hade som mål att gå med i IIT

Upprymd över sin elevs höjdpunkt när VD:n för mikrobloggjätten Twitter, Parag Agrawals tidigare lärare sa på tisdagen att han hade allt som krävs för att utmärka sig, och tillade att fokus och innovation fick honom att sticka ut. “Vi får toppers från över hela landet. Men till toppen bland dem alla kräver en speciell kaliber,” Biswas sa och noterade att Agrawal, vinnare av en silvermedalj vid IIT, tilldelades Young Alumni Achiever Award 2019. Läs mer

11:24 (IST)01 dec 2021 CBSE Class 12 Term-1-kort: Kontrollera prov OMR-ark

11:08 (IST)01 dec 2021 CBSE klass 12 termin-1 tentor: Omtentamen ska genomföras för studenter som deltar i nationella evenemang

För studenter som deltar i internationella eller nationella idrottsevenemang och internationella olympiader och som missar termin 1 styrelseprov kommer styrelsen att genomföra särskilda prov vid ett senare tillfälle. För studenter som testar positivt för Covid under proven och inte kan ta termin 1-tentorna, kommer slutresultatet att baseras på termin 2-tentor.

10:40 (IST)01 dec 2021 CBSE Class 12 Engelska tentamen den 3 dec. , så här reviderar du kursplanen

När eleverna förbereder sig för styrelsens prov i klass 12 tenderar eleverna att ignorera språk eftersom de anser att de är lätta och outmanande. De begränsar bara sin förberedelse av språket till noggrann läsning av sammanfattningarna av lektionerna. Det nya schemat med MCQs för termin 1 verkar vara till fördel för alla elever eftersom det räddar dem från att begå många grammatiska fel i skrift som de ofta var benägna att göra i en subjektiv tentamen. Läs mer

10:30 (IST)01 dec 2021 CBSE Class 12 board exams – Tips to try MCQ based paper

Att svara på enkla frågor betyder inte att slösa tid. Räkna poängen grovt och utvärdera dem sedan, dela upp dem i sektioner. Om du är osäker på en fråga med låga poäng är det bara att hoppa över och gå vidare till den andra. Läs mer

10:24 (IST)01 dec 2021 CBSE Class 12 Term-1 Board Exams dateheet

Enligt tentamensschemat för klass 12 kommer det första provet att vara i sociologi (1 december) följt av engelska core 3 december, matematik 6 december, idrott 7 december, företagsstudier 8 december, geografi 9 december och fysik den 10 december. Psykologiprov hålls den 11 december, redovisning den 13 december, kemi den 14 december, ekonomi den 15 december, hindi kärna och valbar den 16 december, statsvetenskap den 17 december, biologi den 18 december, historia den 20 december, informatikövningar och datavetenskap den 21 december och hemkunskap den 22 december.

10:17 (IST)01 dec 2021 CBSE Class 12 board exams: Dos and Don'ts of OMR sheet

För varje fråga kommer arket att ha fyra cirklar märkta a, b, c och d. När de väl bestämt sig för svaret måste kandidaterna helt mörka cirkeln som hänför sig till det valda alternativet. De fyra cirklarna kommer att följas av en tom ruta. Kandidater måste också skriva sina valda alternativ a, b, c eller d i den tomma rutan. Svaret som skrivits i rutan kommer att behandlas som slutgiltigt.

Efter den tomma rutan kommer det att finnas en annan cirkel med relevant frågenummer skrivet i den. Kandidater måste mörka den här cirkeln om de inte kommer att försöka frågan.

Att använda en penna kommer att betraktas som “användning av orättvisa medel” och åtgärder kommer att vidtas mot kandidaten.

10:14 (IST)01 dec 2021 CBSE Class 12-tavla: Hur man fyller i OMR-ark

Styrelsen har också instruerat kandidater att endast använda blå eller svarta kulspetspennor för att fylla i OMR-arken. Att använda en penna kommer att betraktas som “användning av orättvisa medel” och åtgärder kommer att vidtas mot kandidaten. Varje OMR kommer att ha utrymme för att besvara 60 frågor, oavsett antalet frågor i ett visst prov. Svar som ges i cirklar och rutor markerade utöver det maximala antalet frågor i ett papper kommer inte att utvärderas.

10:10 (IST)01 dec 2021 CBSE-styrelseprov ska genomföras i MCQ-format för första gången

För första gången genomför CBSE styrelseproven i MCQ-format. Eleverna ska svara på frågorna i OMR-bladet. Varje OMR kommer att ha utrymme för att besvara 60 frågor, oavsett antalet frågor i ett visst prov.

10:08 (IST)01 dec 2021 CBSE Class 12 styrelseprov börjar idag

CBSE klass 12 termin-1 styrelseprov kommer att börja från och med idag och framåt. Tentamen kommer att hållas från 11:30. Det första provet är för sociologi. 

Term 1-proven kommer att vara måltyp och testernas längd kommer att vara 90 minuter. Proven kommer att börja kl 11:30 på grund av vintersäsongen. Varaktigheten av CBSE Board 2022-provet kommer att vara 90 minuter och skulle täcka 50 procent av den rationaliserade CBSE-kursplanen.

  • Indian Express-webbplatsen har fått betyget GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd

  • Taggar:
  • CBSE
  • CBSE styrelseprov