Behöver 300 parlamentsledamöter för att återställa artikel 370, se inte Cong där 2024: Azad

0
131

Senior kongressledaren Ghulam Nabi Azad (Arkiv)

Senior kongressledaren Ghulam Nabi Azad sa på onsdagen att han inte ser att hans parti får 300 platser i nästa Lok Sabha-val som det ser ut för närvarande .

För att motivera sin tystnad om artikel 370 offentligt, sa Azad endast Högsta domstolen, där ärendet är anhängigt, och Centern kan återställa det. Eftersom den BJP-ledda centralregeringen upphävde artikel 370, kommer den inte att återställa den, sa han vid ett möte i Poonch-distriktets Krishna Ghati-område.

Förklarat |UPA:s uppgång och fall

“Och när kommer vi att ha 300 parlamentsledamöter [att bilda regering] på egen hand? Så jag kan inte lova att göra det [återställa artikel 370] eftersom vi måste få 300 parlamentsledamöter 2024. Vad som än händer. Må Gud ge oss 300 [parlamentsledamöter], men för närvarande ser jag det inte. Det är därför jag inte kommer att avge något falskt löfte och undvika att prata om artikel 370”, sa han.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

För närvarande på en rundtur i Poonch och Rajouri, hade Azad nyligen sagt i Kashmir att det var irrelevant att prata om artikel 370, och sa att hans främsta krav var återställande av stat och hållande av tidiga församlingsval i J&K.

Hans uttalande hade väckt kritik från NC:s vicepresident Omar Abdullah, som sa att kongressledaren har accepterat nederlag redan innan Högsta domstolen tog upp frågan i frågan.

Azad reagerade och sa att han har varit emot upphävandet av artikel 370 och uppdelningen av staten i två UT. “Jag ensam hade talat om detta i parlamentet under de senaste tre åren”, sa han. “Vår kamp med regeringen är att när artikel 370 upphävdes och staten splittrades sa jag att centralregeringen har rätt att åstadkomma förändringar i konstitutionen, men det ska komma genom J&K:s församling och inte parlamentet.” sa Azad.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna från Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd