Avslutt Covid-fortauskanter i Husets pressegalleri: Opp leder

0
129

Det er ulike begrensninger for media på plass for tiden. Permanente pass fra mediepersonell som dekker parlamentet suspenderes under sesjonen, og tilgangen til pressegalleriet er begrenset.

Med Covid-19-restriksjoner pålagt i fjor for tilgang til parlamentets pressegalleri som fortsatt er på plass, øker ledere på tvers av partigrenser nå press på presiderende offiserer i begge hus for å gjenopprette pre-Covid-systemet for parlamentarisk rapportering.

Nekter. at mediene blir diskriminert, sa tjenestemenn at parlamentsmedlemmer også blir tvunget til å sitte på besøksgalleriet i tråd med avstandsprotokollen.

Det er ulike begrensninger for media på plass for tiden. Permanente pass fra mediepersonell som dekker parlamentet suspenderes under sesjonen, og tilgangen til pressegalleriet er begrenset.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

For eksempel er 32 mediepersoner tillatt i Rajya Sabha pressegalleri på en gitt dag, hvorav 10 er reservert for offisielle medier og nyhetsbyråer. Midlertidige pass blir ikke utstedt. Til normal tid er det 76 plasser i pressegalleriet.

Kongressleder i Lok Sabha Adhir Ranjan Chowdhury skrev til speaker Om Birla: «Det er veldig trist og merkelig at media blir begrenset… fra å dekke saksgang for… Stortinget… kjøpesentre, restauranter, kinosaler, markedsplass og andre offentlige steder er åpnet. Imidlertid er restriksjoner pålagt under pandemien fortsatt gjeldende for mediepersoner…”

KPI-parlamentsmedlem Binoy Viswam har skrevet til Rajya Sabha-formann M Venkaiah Naidu og ber om hans inngripen for å lette fortauskantene. Viswam skrev: “Kjernen i vårt demokrati krever at media gis ubegrenset tilgang for å kunne rapportere fritt om sesjonene i parlamentet.”

< /p>

På søndagens allpartimøte krevde CPI(M)-parlamentsmedlem John Brittas lettelser i restriksjonene på medieinngang til parlamentet og sentralhallen. I møtet påpekte Brittas: “Jeg sa at parlamentet ikke skulle isolere seg fra media …” RSP-medlem NK Premachandran tok også opp saken på søndagens møte.

Imidlertid sa tjenestemenn i Lok Sabha-sekretariatet at for 60 seter i pressegalleriet har det blitt utstedt 100 pass hver dag. “Klagen på at permanente pass har blitt kansellert er ikke korrekt,” sa en tjenestemann. «De har blitt suspendert bare mellom 29. november og 23. desember, da huset er i møte. Lok Sabha har stoppet innreise for familier til parlamentsmedlemmer, tidligere parlamentsmedlemmer, parlamentsmedlemmer og til og med allmennheten under sesjonen. ned.”

Tjeneren benektet også at regionale medier ble diskriminert.

Representanter for Press Club of India, Delhi Union of Journalists, Press Association og Working News' Cameraman Association har skrevet et åpent brev til alle ledere om saken. “Vi er bekymret for at det er en deprimerende trend som dukker opp for å isolere parlamentet og parlamentarikere fra medieblikket …” sa det.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.