Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: “Gjorde fel”

0
129

Publicerad 2 december 2021 kl 15.54

Kultur. Med löften om filmroller och en ljus framtid inom den svenska filmindustrin lockade vänster­profilen och regissören Staffan Hildebrand pojkar ned till 13 års ålder att ha sex med honom. Nu säger han att det han gjorde var fel.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en ny bok, ”G som i gärningsman”, som två av pojkarna – då 13 och 15 år gamla – berättar om hur de hade sex med Hildebrand under 1980-talet, i samband med inspelningen av filmen “G – som i gemenskap”.

Enligt Expressen var den ena pojken bara 13 år när de homosexuella övergreppen inleddes.

Regissören säger nu att han inser att det han gjorde var fel.

– Inte då, men nu med den kunskapen, med Metoo och allt det här… Självklart är det fel. Han var ju inte mogen så att säga att förstå sin sexualitet vid den åldern. Men han var väldigt mogen och utvecklad och en intressant person, säger Staffan Hildebrand till Expressen.