Sveriges Radio ställer in P3 Guld-galan

0
109

Publicerad 2 december 2021 kl 18.21

Media. Sveriges Radio har beslutat att ställa in den kontroversiella P3 Guld-galan i Radiohuset i Stockholm i januari. Detta med hänvisning till “det förändrade coronaläget i samhället”.

Gilla artikeln på Facebook

Situationen gör att Sveriges Radio bedömer att galan inte går att genomföra på plats på Radiohuset “utan att riskera den dagliga verksamheten”.

– Det känns väldigt tråkigt att behöva ta det här beslutet, vi ville verkligen fira 20-årsjubileum i januari hemma i vårt eget hus för första gången. Men i nuläget måste vi hantera evenemang och besök, både internt och externt med högsta försiktighet för att säkerställa den dagliga verksamheten inne i Radiohuset, säger Pia Kalischer, ansvarig för Sveriges Radios evenemangsverksamhet, i ett pressmeddelande.

P3 Guld-galan har på sistone fått kritik för att dela ut fina priser till grovt kriminella gangsterrappare som “Yasin”.

– Vi kommer nu att försöka planera om P3 Gulds 20-års jubileum till en tidpunkt längre fram. Vi har behövt ställa om evenemang förr och jag är övertygad om att vi kommer att hitta ett sätt att gå vidare. Exakt när och var det blir ber vi att få återkomma med, säger Pia Kalischer