Senteret danner tre-medlemskomité for å gjennomgå kriterier for EWS-kvote

0
60

Regjeringen hadde fortalt retten at NEET-rådgivningen vil bli utsatt til en avgjørelse er tatt i saken. (Filbilde)

Sosialjustis- og empowermentdepartementet kunngjorde søndag dannelsen av en tre-medlemskomité som skal gjennomgå kriteriene for forbehold om økonomisk svakere seksjon (EWS). Komiteen vil bestå av tidligere finanssekretær Ajay Bhushan Pandey, medlemssekretær ICSSR prof VK Malhotra og hovedøkonomisk rådgiver for den indiske regjeringen Sanjeev Sanyal.

Komiteen vil undersøke ulike tilnærminger som er fulgt i landet så langt for å identifisere økonomisk svakere deler. Den vil også sende sine anbefalinger til senteret i løpet av de neste tre ukene.

I kontornotatet utstedt av departementet, undertegnet av fellessekretær RP Meena, heter det at utvalget settes ned «i samsvar med forpliktelsen» gitt til Høyesterett om å «revurdere kriteriene for å fastsette de økonomisk svakere delene mht. bestemmelser i forklaringen til artikkel 15 i grunnloven.”

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Siste uke hadde regjeringen fremlagt for Høyesterett at den < strong>ville se på Rs 8 lakh årlige inntektskriterier for EWSfor å være berettiget til reservasjonsfordeler. Problemet hadde oppstått etter at NEET-aspiranter utfordret melding datert 29. juli som hadde annonsert en 27 prosent kvote for OBC-er og 10 prosent reservasjon for EWS i kategorien All-India Quota.

Regjeringen fortalte retten at NEET-rådgivning vil bli utsatt til en avgjørelse er tatt i saken.

I tidligere høringer hadde Høyesterett stilt spørsmål til regjeringen om hvordan tallet på Rs 8 lakh var kommet frem til som maksimal inntektsgrense for EWS-kvoten.

Regjeringen hadde tidligere sitert Sinho-kommisjonen rapport fra 2010 for å presse 10 prosent reservasjon for EWS. Kommisjonen hadde imidlertid ikke eksplisitt anbefalt en kvote for EWS, men sagt at de burde få tilgang til velferdsordninger.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.