Reaktorskada i Oskarshamn riskerar ge ny elprischock

0
65

En kärnkraftsreaktor i Oskarshamn kan tvingas att stängas ner på grund av en bränsleskada, skriver TT. En eventuell nedstängning skulle göra att de redan dyra elpriserna blir ännu dyrare. Särskilt i södra Sverige. – Det skulle vara en smäll för elleveranserna söderut, säger Christian Holtz, analytiker på energikonsultbyrån Merlin & Metis. Oskarshamns kärnkraftverk ägs av OKG Aktiebolag. Kommunikationschef Désirée Liljevall säger till nyhetsbyrån att kärnkraftsreaktorn är under ”kontinuerlig uppsikt”. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.