Omicron-skrekk: Skoler bør lage gjennomtenkte planer i stedet for langvarige nedleggelser, sier eksperter

0
58

B.1.1.529 Covid-varianten eller Omicron, først oppdaget i Sør-Afrika i forrige uke, ble utpekt av WHO som en 'variant av bekymring'. Fil.

Med den nye varianten av covid-19 vekker bekymring og usikkerhet, har helse- og utdanningseksperter etterlyst en gjennomtenkt plan for skoler i stedet for forlengede stengninger igjen.

B.1.1.529 Covid variant eller Omicron, først oppdaget i Sør-Afrika i forrige uke, ble utpekt av Verdens helseorganisasjon som en ‘variant of concern’, helseorganets toppkategori for bekymrende koronavirusvarianter.

Skoler over hele landet ble stengt i mars i fjor i forkant av en landsomfattende nedstengning for å begrense spredningen av koronaviruset. Flere stater har delvis gjenåpnet skoler for forskjellige klasser etter langvarige stengninger.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Les |CBSE klasse 10 semester-1 eksamener begynner i dag, sjekk retningslinjene for eksamensdagen

Seema Kaur, rektor, Pacific World School sa at akkurat da skolene hadde begynt å finne seg til rette, har den truende trusselen fra det nye viruset forårsaket usikkerhet og angst.

“Utdanningssektoren har vært den verste rammet der barns akademiske, sosiale og mentale ferdigheter har blitt kastet ut. Siden 2019 har vi observert at Covid har utviklet seg, og det kommer vanligvis i bølger. Men den virkelige utfordringen er å forstå situasjonen og ta en oppfordring til alles velvære,” sa Kaur.

I India er utvinningsgraden mye høyere sammenlignet med veksthastigheten for tilfeller. Så en passende beslutning må tas med hensyn til scenariet, sa hun.

“Når sakene øker, er den rette oppfordringen å bytte til nettbasert utdanningsmodus; men når tallene er i kontroll, må vi få mest mulig ut av det og jobbe i en hybridmodell for å jobbe med ferdighetene som har tatt en baksete på grunn av nettbasert utdanningsmodus,” sa hun.

“Usikkerhet og angst bygger seg opp med nyhetene om Omicron-varianten, men alt vi trenger å gjøre er å være forberedt og ta forholdsregler,” Kaur la til.

Pragya Sharma, professor ved Maulana Azad Medical Colleges avdeling for samfunnsmedisin sa rapporter fra Sør-Afrika, som først rapporterte Omicron-varianten av koronaviruset, tyder på at det forårsaker en mild infeksjon og Delhi har svært høy seropositivitet på 97 prosent.< /p>

Barn rapporterte også en seropositivitet på mer enn 80 prosent under den siste seroundersøkelsen. Så det burde ikke føre til en veldig betydelig bølge i Delhi, sa hun.

Les også |Odisha NEET 2021 rådgivningsregistrering utsatt; Nye datoer annonseres snart

“Vi bør gjenoppta fysiske timer, men med stor forsiktighet og følge Covid-passende oppførsel strengt,” Sharma sa.

Arun Sharma, professor, samfunnsmedisin, University College of Medical Sciences, sa at det er svært lite informasjon tilgjengelig om Omicrons smitteevne, overførbarhet og dets forhold til den eksisterende immunstatusen.< /p>

“Så, hva vi enn sier nå vil være gjetting, men regjeringen tar alle skritt, samler inn flere prøver for genomisk sekvensering, implementerer kontroller på flyplassen osv,” sa han.

“Selv om det ikke er rapportert noen tilfeller av Omicron i India, er det (å gjenåpne skoler) en vanskelig avgjørelse å ta. Å holde barn hjemme garanterer heller ikke at de ikke blir smittet, sa Dr Sharma.

Dr. Karan Madan, lungelege, AIIMS, sa at fysiske timer i skolene kan gjenopptas under nøye overvåking.

“For tiden er ikke antallet nye tilfeller av koronavirus i Delhi høyt. Hvis symptomatiske tilfeller begynner å øke, må vi handle deretter. Foreløpig kan ting tas videre under nøye overvåking og observasjon,” sa han.

Anshu Mittal, rektor, MRG School, Rohini mener gjenåpning av skolen er avgjørende nå ettersom elevene allerede har blitt fratatt sin aktive læring og sosialt liv de siste 18 månedene, noe som absolutt har skapt et stort læringsgap for dem å fylle.

“Vi ser imidlertid frem til godkjenning av vaksiner for barn av myndighetene for å sikre at studentene er ivaretatt. De medisinske forskningsfunnene har pekt på at barn ikke er store smittekilder, og derfor er det ikke sannsynlig at de er bærere eller blir smittet av den nye varianten. Vi som skole er godt rustet til å ta imot elevene våre,” Mittal sa.

Les også |KVPY 2021: IISc Bangalore kunngjør eksamensdato for egnethetstest

“Skoler må holde åpen kommunikasjon med foreldre for å sikre at alle er vaksinert og holde skolen oppdatert i tilfelle reise til utlandet eller til infiserte soner,” Mittal la til.

I følge Sumedha Goel, direktør, The Shri Ram Wonder Years, Rohini, er gjenåpning av skolen et must nå ettersom barns sosiale og emosjonelle utvikling blir hemmet.

“Ingen rutine blir dannet. Gjenåpningen av skoler kan opprettholdes med største forpliktelse til sikkerhet. Covid-passende atferd må være innlemmet i alle ansatte og vedlikeholdsmedlemmer som er tilstede på skolen. Å stenge skolene helt er ikke den eneste løsningen for å redde barna ettersom deres intellektuelle vekst også blir hemmet,” Goel sa.

“Skoler må holde åpen kommunikasjon med foreldre for å sikre at de alle er vaksinert og holde skolene oppdatert i tilfelle reiser til utlandet eller til infiserte soner,” Goel la til.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste utdanningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd