Matpriser i Asien stiger: ”Köer till billigt bröd”

0
61

I takt med att den globala inflationen skjutit i höjden höjs också priserna på mat världen över. Extra hårt drabbar det Turkiet och Sri Lanka, vilka båda tampas med hög inflation och oortodoxa sätt att bekämpa den, skriver Nikkei Asia. – Det börjar bildas köer till affärer som säljer bröd billigt, säger turkiska Guray Bilginoglu till tidningen. Jämfört med samma period i fjol har livsmedelspriserna stigit över 27 procent till den högsta nivån sedan juni 2011, enligt färsk data från FN. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.