Gav bråkdel av insamlade miljoner till behövande

0
127

Giving People utger sig för att vara en välgörenhetsorganisation som ”hjälper utsatta barnfamiljer”. Men av de 40 miljoner kronor som tagits emot över de senaste fyra åren har endast omkring 1,6 miljoner kronor gått till behövande, enligt en granskning från P4 Väst. Hälften av pengarna har i stället gått till omkostnader och löner. Resten har placerats i en stiftelse. – Jag blir så förbannad, ledsen och besviken. Det här är nåt jag har trott på så hårt, säger en givare till radion. Organisationen menar att pengarna i stiftelsen är tänkt att komma utsatta familjer tillgodo i framtiden. Men insamlingskampanjer har handlat om det stora behovet under pandemin och vädjat om bidrag till ”akuta matkassar”. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.