Fyra instängda i Bokaro-gruvan i över 30 timmar kommer ut på egen hand

0
52

De var instängda i minst 30 timmar. (Representerande)

Fyra personer, som olagligt gick in i en dagbrottsgruva – som inte var i drift – och som befarades fastklämda, grävde ut en väg genom strukturen för att återvända till säkerhet i Bokaro tidigt på måndagsmorgonen, sa tjänstemän.

De var instängda i minst 30 timmar.

Alla fyra, invånare i kvarteret Tilat och byn Chandankyari, gick på lördagen in i gruvan genom en av ingångarna som kollapsade och fångade dem, sa polisen .

Administrationstjänstemän, polispersonal, National Disaster Response Force (NDRF) och Bharat Coking Coal Limited (BCCL) gruvtjänstemän sattes in för att rädda de fyra men kom inte framåt. Gruvan ägs av BCCL.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Omkring klockan 03.30 på måndagen informerades polisen om att de fyra männen hade lyckats komma ut ur gruvan på egen hand och säkert återvända hem.

De identifierades som Laxman Rajwar (42), Anadi Singh (45), Ravana Rajwar (46) och Bharat Singh (45).

Polisen sa att de hade fått ett samtal på lördagen att de fyra personerna var instängda i gruvan.

Mithu Singh, en bybor, sa: “Hela byn var ledsen och det fanns lite hopp. Plötsligt såg vi dem i vår by. De berättade hur de kom tillbaka på egen hand. Det är ingenting, men Guds nåd att de är tillbaka.”

“Vi fick information om att en kolgruva som inte har varit i drift sedan 2008. Det finns ingen mänsklig aktivitet, men vissa människor tar sig in illegalt för att hämta kol. Men det är inte säkert. Så när de här fyra personerna gick in med sin utrustning och en ficklampa föll området in. De kom ut mirakulöst…” sa Subodh Kumar, ansvarig underinspektör för Chandankyari-områdets Adilabad Outpost.

NDRF-inspektörens lagbefälhavare Virendra Rathore sa också att det var en överraskning att de fyra lyckades komma ut säkert på egen hand. “Föreställ dig en 14-våningsbyggnad som har kollapsat och det var samma situation där ute. Vi kunde inte göra något på söndagen och bestämde att vi ska börja jobba måndag morgon. Helt plötsligt på morgonen fick jag information om att bara fyra personer som hade åkt hade kommit ut, säger han till The Indian Express.

Administrationen sa att de inte överväger någon åtgärd mot de fyra männen för närvarande . De fick lindriga skador.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna från Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.