Frankrike avfärdar förslag om gemensam bevakning

0
124

Frankrike avfärdar det brittiska förslaget om gemensam gränsbevakning utmed den franska kusten för att hejda migrationen över Engelska kanalen, skriver AFP. ”Vi kan inte acceptera att brittisk polis eller militär patrullerar vår kust. Det är en fråga om suveränitet”, skriver den franska premiärministern Jean Castex i ett brev till Storbritanniens Boris Johnson. Enligt Castex ligger ”en stor del av lösningen” i brittiska händer. Han vill bland annat att Storbritannien ska göra sig mindre attraktivt för migranter, genom att exempelvis kontrollera svartjobb hårdare, skriver Bloomberg. Castex bemötte inte direkt ett annat kontroversiellt brittiskt förslag, nämligen att alla migranter som tar sig över kanalen ska skickas tillbaka till Frankrike.