Forklart: Hvordan kan de to nye IPL-lagene signere spillere i forkant av auksjonen?

0
115

De nye franchisene kan bruke Rs 33 crore hver på å signere tre spillere før auksjonen. (Filbilde)

Fristen for oppbevaring av spillere for den indiske Premier League-franchisen er over, og BCCI forventes å kunngjøre oppbevaringslisten når som helst, selv om det er kjent at en utsettelse ikke er utelukket, ettersom cricketstyret ser nærmere på eierskapsdetaljene/spørsmålene til Ahmedabad franchise. Oppbevaringsregler er ganske enkle, men inkluderingen av to nye franchisetakere har gitt handlingen en vri, og skapt rom for forhandlinger bak kanalen.

IPL 2022-oppbevaring |Jadeja CSKs førstevalg, MSD beholdt også

< strong>Gir oppbevaringsregler noen tvetydighet?

På forsiden av det er reglene ganske klare. Spillere kan ikke forhandle med andre franchisetakere, selv om de ikke blir beholdt av foreldrelagene, før oppbevaringslisten er ute. Så igjen tillater IPL-reglene også de to nye franchisene å velge tre spillere hver utenfor neste års auksjon. Noen rapporter har allerede koblet KL Rahul, Punjab Kings kaptein forrige periode, med Lucknow-franchisen selv før oppbevaringslisten ble gjort offisiell av BCCI. Og en franchisesjef var enig i at ankomsten av to nye franchisetakere har gjort ting litt vanskelig.

“Med åtte franchisetakere, ville de ubeholdte spillerne ha gått rett til auksjonspoolen. Men nå, ettersom vi har to nye lag, er det en mulighet for at spillere som vet at de ikke vil bli beholdt, kan starte bak kulissene forhandlinger. Du kan ikke forhindre det, og vi har sett rapporter om noen spillere som gjør overturer, sa franchisetjenestemannen til The Indian Express.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

I henhold til reglene vil BCCI handle på en klage (fra den overordnede franchisen), og en cricketstyrefunksjonær informerte om at det ikke er igangsatt noen sak mot noen spiller denne gangen.

Hva er pengene for de nye franchisene for å registrere tre spillere?

De nye franchisene kan bruke Rs 33 crore hver på å signere tre spillere før auksjonen. Bruddet er; Rs 15 crore, Rs 11 crore og Rs 7 crore for henholdsvis den første, andre og tredje spilleren. “Hvis en spiller forhandler med en ny franchise, kan han gjøre det i henhold til pengepungen. Hvis noen står i kø for å bli kaptein for et nytt lag, vil han åpenbart bli med for Rs 15 crore,” sa franchisesjefen.

I 2010 hadde IPLs styrende råd gitt et års utestengelse mot Ravindra Jadeja, slik IPL-erklæringen den gang hadde sagt: «Forbudet skyldtes at Ravindra Jadeja ikke signerte fornyelseskontrakten med Rajasthan Royals og forsøkte i stedet å forhandle. en større finansiell kontrakt med noen av de andre IPL-franchisene, noe som resulterer i en alvorlig manglende overholdelse av IPL-spillerens retningslinjer.»

Best of Explained

Klikk her for mer

Hva er de andre oppbevaringsreglene?

Hvert eksisterende lag har lov til å beholde fire spillere – maksimalt tre indiske spillere, maksimalt to utenlandske spillere, maksimalt to indiske spillere uten tak. Auksjonsbøken for hvert lag er Rs 90 crore. Maksimalt Rs 42 crore er tildelt for oppbevaring hvis et lag beholder fire spillere – Rs 16 crore, Rs 12 crore, Rs 8 crore og Rs 6 crore som oppbruddet. Hvis en franchise beholder tre spillere, kan den bruke maksimalt Rs 33 crore – Rs 15 crore, Rs 11 crore og Rs 7 crore. I tilfelle et lag beholder to spillere, vil beholderen komme ned til Rs 24 crore – Rs 14 crore og Rs 10 crore. For bare å beholde én spiller, vil veskefradraget være Rs 14 crore.

Les også |Fra å reise via buss/sykkel for å spille cricket til å bli beholdt for fire crore av Punjab Kings, Arshdeep markerer seg

Hva med Right to Match-kortet?

I den forrige fulle IPL-auksjonen tillot Right to Match (RTM)-kortet en franchise å kjøpe tilbake en spiller som ikke ble holdt tilbake, som spilte for dem i forrige sesong, ved å matche det høyeste budbeløpet på auksjonen. Denne gangen har imidlertid BCCI gjort unna RTM-kortet for å skape like konkurransevilkår. I den gamle metoden hadde franchisetakere muligheten til å beholde fem spillere, gjennom oppbevaring og RTM.

Vil Dhoni beholdes?

Som denne avisen allerede har rapportert, er Chennai Super Kings satt til å beholde sin kaptein, sammen med Ravindra Jadeja, Ruturaj Gaikwad og Moeen Ali. Det er også kjent at Virat Kohli vil forbli Royal Challengers Bangalores best betalte spiller (utenfor auksjonen) til tross for at han trekker seg fra kapteinskapet. Når det gjelder MS Dhoni, bekreftet han på en CSK-felicitasjon forrige uke at han ville spille sin siste T20-kamp i Chennai. «Jeg har alltid planlagt cricketen min. Min siste ODI som jeg spilte i India var i Ranchi. Forhåpentligvis vil min siste T20 være i Chennai. Om det er neste år eller om fem år, vet jeg ikke,” hadde Dhoni sagt.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste forklarte nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.