Delhi konfidentiellt: Self-ie mål

0
59

Moitra twittrade att kritiken syftar till att “få uppmärksamheten från denna icke-attraktiva regerings beslut att inte tillåta en diskussion om upphävandet av gårdslagen. (Kredit: Twitter/@ShashiTharoor)

Under eld för en selfie (ovan) med sex kvinnliga parlamentsledamöter, som han postade med texten “vem säger att Lok Sabha inte är en attraktiv plats att arbeta på?”, fick kongressledaren Shashi Tharoor stöd från TMC-parlamentarikern Mahua Moitra i måndags. Medan många, inklusive högsta domstolens advokat Karuna Nundy, påpekade att Tharoors bildtext försöker “förminska den valda politiska ledaren till deras utseende”, twittrade Moitra att kritiken syftar till att “få uppmärksamheten från denna icke-attraktiva regerings beslut att inte tillåta en diskussion om gårdslagens upphävande.” Tharoor tackade Moitra för att han visade “solidaritet”, i en sällsynt uppvisning av kamratskap i en tid då banden mellan deras partier är ansträngda.

Action, Reaction

DET ÄR en kapplöpning om oppositionens rymd. I måndags, minuter efter att kongressens parlamentsledamöter inklusive Sonia Gandhi och Rahul Gandhi arrangerade en protest i parlamentskomplexet, fick en senior TMC-ledare ett samtal, enligt uppgift från Kolkata, och frågade honom varför TMC-parlamentsledamöter inte höll en demonstration. TMC hade gjort det klart förra veckan att de inte var intresserade av att samarbeta med kongressen i parlamentet. TMC-ledaren ringde omedelbart några av partiets parlamentsledamöter och arrangerade en demonstration på samma plats.

Två-i-ett

MED att regeringen försöker hitta nya sätt att fira Azadi ka Amrit Mahotsav, som firar 75 år av självständighet, har vinterns början inneburit en ny möjlighet. Institutionen för personal och utbildning har skickat ut meddelanden där de uppmanar statliga anställda att donera varma kläder till de fattiga. Insamlingscentraler har organiserats på flera platser, inklusive North Block. Faktum är att regeringen har klubbat två av sina kampanjer i denna satsning, och kopplat den till Azadi ka Amrit Mahotsav samt dess Swachhta-uppdrag (renlighet).

Varning

MED antagandet av FASTag och elektroniska vägtullar som har ökat exponentiellt under de senaste månaderna har ett nytt problem dykt upp. Falska FAST-taggar rapporteras ha kommit in på marknaden, särskilt onlineutrymmet. National Highways Authority of India har utfärdat varningar om att bedragare säljer förfalskade etiketter online och bett allmänheten att undvika att beställa online.

📣 Indian Express finns nu på Telegram . Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste Delhi Confidential News, ladda ner Indian Express App.

  • Indian Express-webbplatsen har blivit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.