De camera van uw volgende Android-telefoon staat mogelijk altijd aan

0
181
OPOLJA/Shutterstock.com

Qualcomm heeft de nieuwe Snapdragon 8 Gen 1-processor aangekondigd voor vlaggenschip-Android-telefoons, en we waren er allemaal enthousiast over. Er zit echter een detail in de aankondiging dat ons zorgen baart: de processor zal de camera van een telefoon altijd aan laten staan.

De ondeugd van het bedrijf President of Product Management Judd Heape beschrijft de nieuwe technologie en zegt: “De camera aan de voorkant van je telefoon zoekt altijd veilig naar je gezicht, zelfs als je het niet aanraakt of optilt om het wakker te maken.” #8221;

GERELATEERDWaarom Face ID veel veiliger is dan Android's Face Unlock

Dat klinkt cool, aangezien je je telefoon sneller met je gezicht kunt ontgrendelen. Het klinkt ook angstaanjagend omdat de camera aan de voorkant van je smartphone je altijd in de gaten houdt, of je dat nu wilt of niet. Stelt u zich eens voor dat uw telefoon op de oplaadstandaard staat, zodat u altijd wordt opgenomen in het geval dat u ernaar kijkt, zodat hij kan worden ontgrendeld.

Qualcomm vergelijkt de functie met microfoons die altijd luisteren naar "Hey, Google" en andere commando's. Dit zijn niet de meest privé-apparaten om in de buurt te hebben, maar ze luisteren naar specifieke wake-woorden en scannen niet constant de kamer op zoek naar je gezicht. Het voelt anders en veel ingrijpender.

GERELATEERDDe Nest Hub Max: het beste slimme display voor je keuken of woonkamer

Andere apparaten doen dit. Google Nest Hub Max heeft een camera die je gezicht scant wanneer je hem nadert om informatie te geven die op jou is afgestemd. De beveiligingscamera's van je huis staan ​​al de hele tijd aan en registreren constant alles wat er in je huis gebeurt.

Advertentie

Er is een manier om dit op OS-niveau uit te schakelen als je liever hebt dat je telefoon je niet altijd aankijkt. Volgens The Verge zei Qualcomm Technologies vice-president productbeheer Ziad Asghar: “De consument heeft de keuze om te kunnen kiezen wat wel en niet is ingeschakeld.” Het is ook mogelijk dat telefoonfabrikanten het niet eens direct op hun telefoons inschakelen, maar we zullen moeten afwachten.

Dat is 8217 is geruststellend, want dit klinkt als een privacynachtmerrie. Niemand wil tape over de camera van zijn smartphone plakken, maar als deze functie de norm wordt, is dit misschien wel de volgende logische stap voor privacybewuste mensen.

GERELATEERD: < strong>Hoe u uw webcam kunt uitschakelen (en waarom u dat zou moeten doen)

LEES VOLGENDE

  • › Hoe u uw Spotify Wrapped 2021 kunt vinden
  • › Cybermaandag 2021: beste technische deals
  • › Cybermaandag 2021: Beste Apple-deals
  • › De computermap is 40: hoe de Xerox-ster het bureaublad heeft gemaakt
  • › 5 websites die elke Linux-gebruiker een bladwijzer zou moeten maken
  • › Cybermaandag 2021: beste pc-deals