Covid-19-skudd mindre effektive mot Omicron, advarer CEO i Moderna

0
90

De globale fortauskantene har imidlertid utløst bekymringer om vaksineulikhet. (Fil)

Medikamentprodusenten Moderna utløste nye alarmklokker i finansmarkedene tirsdag da firmaets sjef advarte om at covid-19-vaksiner sannsynligvis ikke vil være like effektive mot Omicron-varianten som de har vært imot Delta-versjonen.

Råoljefutures tapte mer enn en dollar, den australske valutaen nådde et års laveste nivå, og Nikkei ga opp gevinstene sine da Stephane Bancels kommentarer ansporet frykt for vaksinen motstand kan føre til mer sykdom og sykehusinnleggelser, og forlenge pandemien.

“Det er ingen verden, tror jeg, hvor (effektiviteten) er på samme nivå. . . vi hadde med Delta,” Moderna-sjef Bancel fortalte Financial Times i et intervju.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

“Jeg tror det kommer til å bli en materiell nedgang. Jeg vet bare ikke hvor mye fordi vi må vente på dataene. Men alle forskerne jeg har snakket med . . . er som ‘dette kommer ikke til å bli bra’,” Bancel sa.

Forklart |Forklart: Hvorfor den har fått navnet Omicron og ikke Nu eller Xi

Omicron – som Verdens helseorganisasjon (WHO) sa har en “veldig høy” risiko for infeksjonoverspenninger – har utløst global alarm, med grensestenginger som kastet en skygge over et begynnende økonomisk oppsving etter en toårig pandemi.

Nyhetene om at den dukket opp, utslettet omtrent 2 billioner dollar av verdien av globale aksjer på fredag, selv om noe ble roligere ble gjenopprettet denne uken da investorer ventet på mer data om egenskapene til Omicron.

Bemerkninger fra president Joe Biden om at USA ikke ville gjeninnføre nedstengninger hadde også bidratt til å berolige markedene før kommentarer fra Moderna-sjefen skremte investorer.

Les også |Omicron-nyheter fra Sør-Afrika: høy tretthet, lav sykehusinnleggelse

Biden har oppfordret til bredere vaksinasjon, mens de amerikanske sentre for sykdomskontroll og forebygging har oppfordret alle i alderen 18 år og eldre til å få en booster-sprøyte. Også Storbritannia har utvidet sitt COVID-19-boosterprogram på grunn av frykt for Omicron.

Hong Kong utvider fortauskanter

Frykt for den nye varianten har fått land rundt om i verden til å gå raskt for å skjerpe grensekontrollene for å forhindre en gjentakelse av fjorårets strenge nedstengninger og bratte økonomiske nedgangstider.

Hong Kongs myndigheter har utvidet et forbud ved innreise for ikke-bosatte fra flere land. Den sa at ikke-innbyggere fra Angola, Etiopia, Nigeria og Zambia ikke ville få lov til å reise inn fra og med 30. november.

En stab som holder myndighetenes kontakt med sporings QR-kode for “LeaveHomeSafe” Covid-19-mobilappen mens folk står i kø for å motta Kinas Sinovac Covid-19-koronavirusvaksine på et lokalt vaksinasjonssenter i Hong Kong. (AP)

I tillegg vil ikke-innbyggere som har vært i Østerrike, Australia, Belgia, Canada, Tsjekkia, Danmark, Tyskland, Israel og Italia de siste 21 dagene få lov til å komme inn i byen fra 2. desember , la det til.

Det globale finansknutepunktet, blant de siste stedene som forfølger en null-COVID-strategi, har allerede forbudt ikke-innbyggere å ankomme fra Sør-Afrika, Botswana, Eswatini, Lesotho, Malawi, Mosambik, Namibia og Zimbabwe.

I Australia. , testet fem reisende positivt for Omicron.

De er vaksinert og i karantene, sa tjenestemenn, og la til at de er asymptomatiske eller viser svært milde symptomer.

Les også |Omicron: India for å vurdere Covid SOP, land pålegger reisebegrensninger og andre viktige utviklinger i dag

Singapores helsedepartement sa at to reisende fra Johannesburg som testet positivt for varianten i Sydney, hadde gått gjennom Changi-flyplassen.

Australske myndigheter har også identifisert en sjette reisende som mest sannsynlig var smittet med varianten. og hadde tilbrakt tid i samfunnet.

Canberra forsinket mandag gjenåpningen av nasjonens grenser for internasjonale studenter og dyktige migranter, mindre enn 36 timer før de skulle slippes inn igjen.

“Vi gjør dette ut fra en overflod av forsiktighet, men vårt overveldende syn er at selv om (Omicron) er en ny variant, er det en håndterlig variant,” Federal helseminister Greg Hunt fortalte en mediekonferanse.

Fortauskanter og bekymringer

Først rapportert 24. november fra Sør-Afrika, har Omicron siden spredt seg til over en dusin land.

WHO har oppfordret land til å bruke en “risikobasert tilnærming for å justere internasjonale reisetiltak”.

De globale fortauskantene har imidlertid utløst bekymring for vaksineulikhet.

“Befolkningen i Afrika kan ikke klandres for det umoralsk lave nivået av vaksinasjoner som er tilgjengelig i Afrika – og de bør ikke straffes for å identifisere og dele viktig vitenskapelig og helsemessig informasjon med verden,” FNs generalsekretær Antonio Guterres sa i en uttalelse.

India, hjemmet til verdens største vaksineprodusent, har godkjent forsyninger av covid-19-vaksiner til mange afrikanske land og sa at de er klare til å “raskt” Send mer. Kina har også lovet 1 milliard doser til kontinentet.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.