CBSE klasse 12 semester-1 eksamener begynner i dag, her er en liste over viktige detaljer og retningslinjer

0
51

CBSE Class 12 Term-1 eksamener vil bli gjennomført fra 1. til 22. desember. Fil.

CBSE 2021-22 eksamensretningslinjer: Central Board of Secondary Education (CBSE) vil gjennomføre eksamenene i termin 1 klasse 12 styrene fra i dag og utover. Eksamenene vil fortsette til 22. desember. Studenter kan få tilgang til termin-1-rullenumrene og adgangskort på cbse.gov.in. For å få tilgang til adgangskortene, må studentene bruke sine bruker-IDer og passord.

For de første semestereksamenene har CBSE besluttet å gjennomføre eksamenene som følger MCQ-formatet (flervalgsspørsmål), utført over varigheten på 90 minutter.

Sjekk |CBSE klasse 12 styreeksamener begynner i dag

For hvert spørsmål vil arket ha fire sirkler merket a, b, c og d. Når de har bestemt seg for svaret, må kandidatene gjøre sirkelen som gjelder det valgte alternativet fullstendig mørkere. De fire sirklene vil bli etterfulgt av en tom boks. Kandidatene må også skrive de valgte alternativene a, b, c eller d i den tomme boksen. Svaret som er skrevet i boksen vil bli behandlet som endelig.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Styret har også instruert kandidater om å kun bruke blå eller sorte kulepenner for å fylle ut OMR-arkene. Bruk av en blyant vil bli ansett som “bruk av urettferdige midler” og tiltak vil bli iverksatt mot kandidaten.

Les |CBSE Class 12 styreeksamener 2022: Slik prøver du MCQ-basert papir på en tidsbestemt måte

Hver OMR vil ha plass til å besvare 60 spørsmål, uavhengig av antall spørsmål i en gitt eksamen. Svar gitt i sirkler og bokser merket utover det maksimale antallet spørsmål i en oppgave vil ikke bli evaluert.

I henhold til eksamensplanen for klasse 12 vil den første eksamenen være i sosiologi (1. desember) etterfulgt av engelsk kjerne 3. desember, matematikk 6. desember, kroppsøving 7. desember, økonomistudier 8. desember, geografi 9. desember og fysikk 10. desember.

Les også |Forklart: Hvordan kandidater bør bruke OMR-arkene introdusert av CBSE for klasse 10-eksamener

Psykologieksamen holdes 11. desember, regnskap 13. desember, kjemi 14. desember, økonomi 15. desember, hindi kjerne og valgfag 16. desember, statsvitenskap 17. desember, biologi 18. desember, historie 20. desember, informatikkpraksis. og informatikk 21. desember og hjemmekunnskap 22. desember.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste utdanningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd