CBSE Class 12 termin-1 tentor börjar idag, här är en lista med viktiga detaljer och riktlinjer

0
62

CBSE Class 12 Term-1 tentor kommer att genomföras från 1-22 december. Fil.

CBSE 2021-22 Exam Riktlinjer: Central Board of Secondary Education (CBSE) kommer att genomföra termin-1 klass 12-tavlor från och med idag. Proven kommer att fortsätta till den 22 december. Studenter kan komma åt termin-1-rullnumren och antagningskort på cbse.gov.in. För att få åtkomst till antagningskorten måste studenterna använda sina användar-ID och lösenord.

För de första terminsproven har CBSE beslutat att genomföra proven som följer MCQ-formatet (multiple choice question), som genomfördes över varaktigheten 90 minuter.

Kolla |CBSE klass 12 styrelseprov börjar idag

För varje fråga kommer arket att ha fyra cirklar märkta a, b, c och d. När de väl bestämt sig för svaret måste kandidaterna helt mörka cirkeln som hänför sig till det valda alternativet. De fyra cirklarna kommer att följas av en tom ruta. Kandidater måste också skriva sina valda alternativ a, b, c eller d i den tomma rutan. Svaret i rutan kommer att behandlas som slutgiltigt.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Styrelsen har också instruerat kandidaterna att endast använda blå eller svarta kulspetspennor för att fylla i OMR-arken. Att använda en penna kommer att betraktas som “användning av orättvisa medel” och åtgärder kommer att vidtas mot kandidaten.

Läs |CBSE Class 12 board exams 2022: Så här försöker du MCQ-baserat papper på ett tidsbestämt sätt

Varje OMR kommer att ha utrymme för att besvara 60 frågor, oavsett antalet frågor i en viss tentamen. Svar som ges i cirklar och rutor markerade utöver det maximala antalet frågor i ett papper kommer inte att utvärderas.

Enligt tentamensschemat för klass 12 kommer det första provet att vara i sociologi (1 december) följt av engelska kärna 3 december, matematik 6 december, idrott 7 december, företagsstudier 8 december, geografi 9 december och fysik 10 december.

Läs också |Förklarat: Hur kandidater ska använda OMR-bladen som introducerades av CBSE för klass 10-prov

Psykologexamen kommer att hållas den 11 december, redovisning den 13 december, kemi den 14 december, ekonomi den 15 december, hindi kärna och valbar den 16 december, statsvetenskap den 17 december, biologi den 18 december, historia den 20 december, informatikövningar och datavetenskap den 21 december och hemkunskap den 22 december.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste utbildningsnyheterna, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd