Admiral R Hari Kumar tar ansvaret som ny marinesjef

0
133

Admiral R Hari Kumar med admiral Karambir Singh i South Block i New Delhi på tirsdag (ekspressfoto av Praveen Khanna)

Admiral R Hari Kumar tok tirsdag over som ny sjef for marinen som admiral Karambir Singh, som har sittet ved roret i to år, trakk seg ut av tjenesten.

Admiral Singh har tjent marinen i 41 år.

Admiral Kumar var den vestlige marinesjefen før han tok over som landets 25. sjef for sjøstab. Han er alumnus ved National Defense Academy og ble satt inn i marinen 1. januar 1983. I sin 38 år lange karriere har han hatt flere prestisjetunge stillinger, inkludert sjef for Coast Guard Ship C-01, Indian Naval Ships samt ha ansvar for fartøy som Nishank, Kora, Ranvir og hangarskipet INS Viraat.

Admiral Singh har tjent marinen i 41 år (ekspressfoto av Praveen Khanna)

Han er skytterspesialist og har hatt nøkkelutnevnelser, inkludert Fleet Operations Officer og Fleet Gunnery Officer av Western Fleet, Executive Officer (EXO) for INS Vipul, Gunnery Officer (GO) av INS Ranjit, idriftsettelse GO av INS Kuthar og igangsettingsmannskapet til INS Ranvir.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Kumars landutnevnelser inkluderer Command Gunnery Officer ved HQ Western Naval Command, Naval Advisor for Government of Seychelles, UN Mission in Somalia (UNOSOM II) i Mogadishu og opplæringssjef, INS Dronacharya.

I egenskap av å være flaggoffiser har han vært kommandant for Naval War College i Goa, Flag Officer Sea Training (FOST), Flag Officer Commanding Western Fleet (FOCWF), stabssjef, Western Naval Command, Controller Personnel Services og personellsjef (COP) ved marinens hovedkvarter.

Admiral Kumar var den vestlige marinesjefen før han tok over som landets 25. sjef for sjøstab (Ekspressfoto av Praveen Khanna)

Kumar hadde også en periode som sjef for integrert forsvarsstab til formann stabssjefkomiteen “i det kritiske krysset under opprettelsen av institusjonen for Chief of Defense Staff (CDS) og Department of Military Affairs (DMA)”, marinen oppgitt.

Han har blitt dekorert med forskjellige medaljer, inkludert Param Vishisht Seva-medaljen,  Ati the Vishisht Seva-medalje og Vishisht Seva-medaljen.

< strong>📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.