Veidekke larmar om hot från ”grotesk” byggkriminalitet

0
138

Fusket med löner och skatter är omfattande bland utländska och i synnerhet östeuropeiska byggföretag, larmar Veidekke. Kriminaliteten är systematisk säger Lennart Weiss, kommersiell direktör på byggjätten, i en intervju med DN. Ett exempel från bolagets egen genomgång av ett 40-tal företag är en timkostnad på 160 kronor – jämfört med 450 kronor hos Veidekke. – Det är en grotesk konkurrenssituation där företag systematiskt utnyttjar människor. Det är ofta ovärdiga villkor för arbetarna, säger Weiss och efterlyser krafttag för att ”rädda branschen”. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.