Sør-Afrika forblir på laveste lockdown-nivå; oppfordrer til umiddelbar slutt på reiseforbudet

0
130

Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa. (REUTERS/Rogan Ward)

Sør-Afrika vil forbli på det laveste ‘Level One’ av sin fem-nivå lockdown-strategi for å bekjempe Covid-19-pandemientil tross for den globale panikken rundt oppdagelsen av Omicron-varianten i landet, kunngjorde president Cyril Ramaphosa søndag.

Ramaphosa ba også mer enn 20 land som har innført reiseforbud til og fra Sør-Afrika og dets naboer om umiddelbart å avslutte forbudet for å unngå ytterligere skade på økonomiene i disse landene, som allerede har blitt rammet av pandemien.

“Da vi tok beslutningen om ikke å pålegge ytterligere restriksjoner på dette stadiet, tok vi hensyn til det faktum at når vi møtte tidligere smittebølger, var vaksiner ikke allment tilgjengelig og langt færre personer ble vaksinert,” sa Ramaphosa i en nasjonal sending.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Det er ikke lenger tilfelle. Vaksiner er tilgjengelige for alle i alderen 12 år og oppover, gratis, på tusenvis av steder over hele landet.

“Vi vet også at koronaviruset vil være med oss ​​på lang sikt. Vi må derfor finne måter å håndtere pandemien på, samtidig som vi begrenser forstyrrelser i økonomien og sikrer kontinuitet,” la presidenten til.

Ramaphosa kommenterte reiseforbudet og ba om en umiddelbar reversering av forbudet.

“(Forbudet) er en klar og fullstendig uberettiget avvik fra forpliktelsen som mange av disse landene ga på møtet mellom G20-landene i Roma forrige måned.”

“De lovet på det møtet å starte internasjonale reiser på nytt på en trygg og ryddig måte, i samsvar med arbeidet til relevante internasjonale organisasjoner som Verdens helseorganisasjon, Den internasjonale sivile luftfartsorganisasjonen, Den internasjonale maritime organisasjonen og OECD.< /p> Les |Frankrike sier oppdaget åtte mulige tilfeller av Omicron-variant

“G20 Roma-erklæringen bemerket situasjonen for reiselivssektoren i utviklingsland, og forpliktet seg til å støtte en rask, motstandsdyktig, inkluderende og bærekraftig utvinning av reiselivssektoren,” sa Ramaphosa.

“Disse restriksjonene er uberettigede og diskriminerer landet vårt og våre sørafrikanske søsterland urettferdig. Reiseforbudet er ikke informert av vitenskapen, og det vil heller ikke være effektivt for å hindre spredning av denne varianten. Det eneste reiseforbudet vil gjøre er å ytterligere skade økonomiene i de berørte landene og undergrave deres evne til å reagere på og komme seg fra pandemien.”

Ramaphosa sa at det ikke var noen vitenskapelig begrunnelse for å holde disse restriksjonene på plass.

Ramaphosa legger stor vekt på behovet for å bruke vaksinasjon som det primære forsvarsverktøyet for å bekjempe viruset. rapporter tilbake om forslag om at vaksiner gjøres obligatoriske under noen omstendigheter.

“Som enkeltpersoner, som selskaper og som myndigheter har vi et ansvar for å sikre at alle mennesker i dette landet kan jobbe, reise og sosialisere seg trygt.

Les |Covid-19-varianten sprer seg til flere land som verden på varsling

“Vi har derfor inngått samarbeid med arbeidslivets parter og andre interessenter om å innføre tiltak som gjør vaksinering til en betingelse for tilgang til arbeidsplasser, offentlige arrangementer, offentlig transport og offentlige virksomheter, sa presidenten.

Ramaphosa sa at diskusjon allerede har funnet sted med nærings- og arbeidssektoren, med bred enighet om behovet for obligatorisk vaksinering.

Han kommenterte ikke de økende tilhengerne av anti-vaksinering, inkludert noen politiske partier, og til og med noen advokater som har hevdet at å tvinge folk til å ta vaksinasjoner ville undergrave deres konstitusjonelle rettigheter.

“Vi innser at innføringen av slike tiltak er et vanskelig og komplekst spørsmål, men hvis vi ikke tar dette seriøst og som en hastesak, vil vi fortsette å være sårbare for nye varianter og vil fortsette å lide av nye bølger av infeksjon,” Ramaphosa sa.

“Vi vet også at sannsynligheten for fremveksten av mer alvorlige former for varianter økes betydelig der folk ikke er vaksinert. Fremveksten av Omicron-varianten bør være en vekker til verden om at vaksineulikhet ikke kan få fortsette,” sa presidenten mens han gjentok sin oppfordring om at vaksinen ulikhet skal opphøre.

“Disse variantene kan godt være mer overførbare, kan forårsake mer alvorlig sykdom og kanskje mer motstandsdyktige mot gjeldende vaksiner.

Les |Tretten tilfeller oppdaget i Nederland ettersom Omicron-varianten sprer seg

“I stedet for å forby reise, må de rike landene i verden støtte utviklingsøkonomienes innsats for å få tilgang til og produsere nok vaksinedoser til folket uten forsinkelser,” Ramaphosa konkluderte.

Sør-Afrika registrerte 3 220 koronavirustilfeller i løpet av de siste 24 timene, opp fra omtrent 100 daglig for litt over en uke siden, men forskere sa at det ikke var nødvendig å panikk om Omnicron ennå fordi det ikke var nok kjent om det.

Omicron-varianten, fryktet å spre seg raskere og delvis redusere vaksinebeskyttelsen, ble identifisert i Sør-Afrika tidligere denne uken og klassifisert som en bekymringsvariant av Verdens helseorganisasjon (WHO).

En variant av bekymring er WHOs toppkategori av bekymringsfulle covid-19-varianter.

Land rundt om i verden kjemper for tiden om å innføre reiseforbud og restriksjoner for sørlige afrikanske land i et forsøk på å begrense Omicrons spredning.

Europeiske land sammen med Storbritannia har forbudt reiser til og fra Sør-Afrika og nabolandene i Namibia, Zimbabwe og Botswana, samt Lesotho og Eswatini (tidligere Swaziland), som begge er landlåst i Sør-Afrika.

Andre land inkluderer Mauritius, Israel, Sri Lanka, Pakistan, USA, Canada og Nederland.

I New Delhi ba den indiske regjeringen alle stater og unionsterritorier om å gjennomføre streng screening og testing av alle internasjonale reisende som kommer fra eller på transitt gjennom Sør-Afrika, Hong Kong og Botswana, hvor den nye varianten er oppdaget.

 

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.