Slik sletter du meldinger på Telegram

0
65

Siden Telegram tilbyr flere funksjoner enn noen annen meldingsapp, kan meldingsbehandling på denne plattformen være litt mer kompleks. En slik hverdagslig oppgave som å slette meldingene dine fra en chat blir vanskeligere hvis du også vil at meldingene dine skal bort fra Telegrams servere.

Vi viser deg alle måtene du kan slette meldinger på Telegram, enten det er i en vanlig chat med vennen din eller kollegaen din, eller i en gruppechat med mange brukere . 

Innholdsfortegnelse

    Hvordan Telegram lagrer meldingsloggen din

    Hvis du nylig har byttet fra en annen meldingsapp til Telegram av sikkerhets- og personvernhensyn, må du først forstå hvordan Telegram lagrer chatteloggen din, samt hvordan du kan slette den.

    Du kan ha to forskjellige typer chatter på Telegram: normale chatter eller nettchatter, og hemmelige chatter. Nettskychatter er chattene mellom deg og andre brukere, gruppechatter og offentlige kanaler. De er lagret i skyen, som lar deg sømløst bruke Telegram på forskjellige enheter, siden chat-loggen din enkelt kan lastes ned. Ifølge Telegram er nettskychatter kryptert med krypteringsnøkler lagret i flere datasentre i ulike jurisdiksjoner.

    Men hvis du vil eliminere muligheten for at chattene dine blir dekryptert eller avlyttet, bør du velge hemmelige chatter fremfor skychatter på Telegram. Hemmelige chatter er ende-til-ende-krypterte (bare mellom deg og mottakeren) og blir aldri lastet opp til en server i det hele tatt. 

    Slik sletter du nettchatmeldinger på Telegram

    Hvis du ikke vil at meldingene dine skal lagres i skyen, kan du enkelt slette dem fra chattene. Du kan slette meldinger fra hvilken som helst en-til-en-chat og fra hvilken som helst enhet. Du kan slette både meldingene du sendte, og meldingene du mottok. Det spiller ingen rolle hvor lenge siden du sendte eller mottok meldingen – det er ingen tidsbegrensning. 

    For å slette meldinger fra en Telegram-chat, følg trinnene nedenfor. 

    1. Åpne Telegram og velg en chat.
    2. Finn meldingene du vil slette. Velg og hold meldingen. 
    < ol start="3">

  • Velg Slett
    1. Du kan velge å bare slette meldingen for deg, eller for mottakeren også. 

    2. Velg Slett for å bekrefte. 

    Når du&#8217 ;når du er ferdig, vil meldingen bli borte fra enten bare enheten din, eller fra både enhetene dine og mottakerens enheter, samt Telegram-serveren. 

    Hvis chatten din har mer enn 2 deltakere, kan du fortsatt slette meldingene du allerede har sendt fra alles enheter. Det er imidlertid en tidsbegrensning. Du kan bare gjøre det innen 48 timer etter at du har sendt meldingen. Etter disse 48 timene kan du fortsatt slette meldingen din, men bare fra enheten din. Meldingen vil forbli på andre deltakere’ enheter, så vel som på Telegram-serveren. 

    < p>Det samme gjelder Telegram-brukere som bruker en gammel versjon av Telegram før versjon 5.5. I så fall, selv om det er en en-til-en-chat, gjelder 48-timersregelen, og du vil ikke kunne slette meldingen for alle etterpå. 

    Hvis det allerede har gått 48 timer siden du sendte meldingen, er den eneste måten å slette den fullstendig på å be mottakeren (eller mottakerne) om å slette meldingen fra enhetene deres. Etter det vil meldingen også forsvinne fra Telegram-serveren. 

    Hvordan slette meldinger i hemmelige telegramchatter

    Hvis fullstendig personvern’ er det du leter etter, bør du vurdere å bruke hemmelige chatter i Telegram fremfor vanlige nettchatter. For å åpne en hemmelig chat med noen, velg brukernavnet deres på Telegram, og velg deretter Mer (tre vertikale prikker i øvre høyre hjørne) > Start hemmelig chat

    I den hemmelige chatten er prosessen med å slette meldinger den samme som beskrevet ovenfor. Imidlertid trenger du kanskje ikke det hvis du setter meldingene dine til selvdestruksjon. Åpne den hemmelige chatten og velg Mer. Velg deretter Angi selvdestruksjonstidtaker. Du kan deretter velge hvor lang tid mottakeren skal ha til meldingen forsvinner fra chatten. 

    Med selvdestruksjonstidtakeren vil meldingene automatisk forsvinne fra den hemmelige chatten din etter en angitt tid. De vil også forsvinne fra den andre personens enhet, så vel som fra Telegram-serveren. 

    Hvordan automatisk sletter meldinger fra telegramchatter

    Hemmelige chatter er ikke de eneste chattene der du kan sette meldingene dine til selvdestruksjon. Du kan stille inn meldingene dine til å forsvinne automatisk etter en viss tidsperiode i en hvilken som helst chat på Telegram. For å aktivere funksjonen for automatisk sletting, følg trinnene nedenfor.

    1. Åpne Telegram og velg en chat.
    2. På Android velger du Mer &gt ; Slett logg > Slett meldinger automatisk i denne chatten
    1. På iOS, velg og hold en melding i chatten. Fra menyen som vises, følg banen Velg > Slett chat > Aktiver Auto-slett

    Du kan velge at meldingene dine skal forsvinne enten etter 24 timer, 7 dager eller innen 1 måned etter at du har sendt dem. 

    Slik sletter du hele chatter i Telegram

    Hvis du vil bli kvitt en hel samtale på Telegram, åpne appen og velg den. Velg deretter søppelkasseikonet øverst på skjermen. Du vil se en popup-melding som spør om du bare vil slette chatten for deg selv, eller for både deg og mottakeren. Velger du sistnevnte vil chatten forsvinne fra både enhetene dine og fra Telegram-serveren.

    Ikke glem push-varslinger

    Å kunne å slette en melding fra en annens enhet etter at du allerede har sendt den, kan potensielt spare deg fra å måtte forklare deg senere. Funksjonen ligner på Gmail Unsend, og er en livredder når du sender en melding til noen ved en feiltakelse.

    Men ikke glem at selv om du kan forhindre mottakeren fra å se meldingen din, kan du ikke deaktivere push-varslinger på enheten deres. Når du sender en melding til noen, vises den i varslene deres. Avhengig av innstillingene deres, kan mottakeren se innholdet i meldingen din selv om du allerede har slettet den. Selv om meldingen din ikke vises i Telegram, kan brukeren ta et skjermbilde av varselet og beholde en kopi av meldingen din på den måten. 

    Bli kvitt telegrammeldingene dine for Good

    Et siste alternativ for de som ønsker å slette alle meldingene sine fra Telegram er å slette kontoen sin fullstendig. Hvis du ikke vil at Telegram skal lagre kopier av noen av meldingene dine, sørg for at du også sletter alle samtalene for deg selv og andre brukere. 

    Har du tenkt på å slette alle meldingene dine fra Telegram? Hvilket alternativ bruker du for å slette meldinger fra appen? Del opplevelsen din med Telegram-chatter i kommentarfeltet nedenfor.