Parlamentsmedlemmers suspensjon: Regjeringen mener Opp gikk glipp av sjansen til å presentere sin side

0
116

Kilder sa at dersom de suspenderte medlemmene skulle be om unnskyldning for sine handlinger, kan regjeringen revurdere sin holdning.

For å rettferdiggjøre suspensjonen av 12 opposisjonsmedlemmer fra Rajya Sabha den første dagen av vintersesjonen, sa regjeringskilder at opposisjonslederne kunne ha presentert sin side av saken hvis de hadde gått med på å være med av en komité for å se på hendelsene 11. august.

De hevdet også at siden hendelsene skjedde den siste dagen av forrige sesjon, var mandag den første muligheten for regjeringen til å fremme et forslag om å suspendere dem. Kilder sa også at dersom de suspenderte medlemmene skulle be om unnskyldning for handlingene sine, kan regjeringen revurdere sin holdning.

Regjeringskilder påpekte at kort tid etter avslutningen av forrige sesjon, hadde unionsminister Piyush Goyal skrevet til visepresident og Rajya Sabha-formann Venkaiah Naidu og klaget over oppførselen til 20 parlamentsmedlemmer i huset, og bedt om en spesiell disiplinærkomité for å avgjøre “eksemplarisk disiplinærtiltak” mot dem og utforme en adferdskodeks. Imidlertid sa en høytstående regjeringskilde, «mange opposisjonspartier nektet å være en del av det» selv etter at styrelederen ba dem. “Hvis en slik komité ville blitt dannet, kunne hvert parti ha hatt en sjanse til å forklare sitt standpunkt og ta opp sine bekymringer.”

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter Akkurat nå

Klikk her for mer

Kilden innrømmet at det ikke var noen presedens for en slik handling ( av suspensjon) etter en økt”, men la til, “det er heller ingen presedens for slik uregjerlig og ubehagelig oppførsel”.

Kilden kalte også det som skjedde i Monsoon-sesjonen for «et planlagt angrep” for å sikre at huset ikke stilte, og sa at de berørte parlamentsmedlemmene ikke bare hadde hindret statsminister Narendra Modi, men også andre fra å snakke.

Refererer til Naidu “bryter sammen” under sine bemerkninger den 11. august formiddag nevnte kilden at “styrelederens traumer bokstavelig talt var dråpen og handling måtte settes i gang ved den første tilgjengelige anledningen, som var åpningsdagen for vintersesjonen.”

Påstandene om at forstyrrelser skjedde da Arun Jaitley og Sushma Swaraj ledet opposisjonen var løgner, sa kilden. “BJP brukte aldri makt eller ty til vold eller krenket privilegiene til andre parlamentsmedlemmer.”

Mandag morgen skrev parlamentarisk minister Pralhad Joshi et tre sider langt brev til Naidu for å få lov til å bringe forslag om å suspendere de 12 opposisjonsparlamentsmedlemmer, som fremhever flere tilfeller av påstått uregjerlig oppførsel fra en del av flere medlemmer.

< /p>

Når han nevner hendelsene 11. august, påsto han at CPMs Elamaram Kareem «fysisk angrep og forsøkte å kvele en marskalk på vakt» og kongressens Phulo Devi Netam og Chhaya Verma « trakk, dratt og angrep en kvinnelig marskalk». Han kalte disse tilfellene “uutgrunnelige og intet mindre enn helligbrøde”, og sa at disse “krever et eksemplarisk middel”.

Utover hendelsene nevnt av Joshi, har regjeringen også tatt opp påståtte “enestående mishandlinger” av de suspenderte medlemmene, inkludert TMC’s Dola Sen som lager en løkke av et skjerf for å fremstille en løkke og legge den rundt halsen til Chhetri; Netam, Verma, kongressens Syed Nasir Hussain og Shiv Senas Priyanka Chaturvedi river papirer og kaster dem på husets bord; Kareem, CPI’s Binoy Viswam, kongressens Rajmani Patel og Sena’s Anil Desai snapper papirer fra husets bord; kongressens Akhilesh Prasad Singh lager en video av sikkerhetspersonalet; Sen dytter en dame marskalk; kongressens Ripun Bora som klatrer på LED TV-stativet; og Hussain og Kareem prøver å dra en marskalk vekk fra sikkerhetssperren.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd