”Ohälsosam prissättning” får Turkiet att ingripa i liran

0
63

För första gången på sju år har den Turkiska centralbanken ingripit på valutamarknaden för att försöka stabilisera liran som befunnit sig i fritt fall. Det skriver The Telegraph. Banken uppger att de ingriper på grund av ”ohälsosamma” prissättningar, vilka nyligen fått liran att rasa till sin lägsta nivå någonsin gentemot dollarn. Under förra veckan uppgav president Recep Tayyip Erdoğan att centralbanken kommer att fortsätta sänka räntorna trots att inflationstakten i november låg på 20 procent. Liran hämtade sig något på onsdagen och steg 8,5 procent mot dollarn. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.