Mob angriper pakistansk politi, klarer ikke å fange blasfemi-mistenkte

0
119

Politibetjenter kontrollerer en sint folkemengde som protesterer mot en mentalt ustabil mann anklaget for blasfemi, i Mandani, et område i Charsadda-distriktet, Pakistan (AP)

En muslimsk mobb brente en politistasjon og fire politimenn stillinger over natten i nordvest i Pakistan etter at offiserer nektet å utlevere en mentalt ustabil mann anklaget for å vanhellige islams hellige bok, Koranen, sa myndighetene mandag.

Ingen offiserer ble skadet i angrepene, som tvang frem politiet for å tilkalle tropper for å gjenopprette orden i Charsadda, et distrikt i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen, sa den lokale offiseren Asif Khan.

En video som ble lagt ut på sosiale medier viste politistasjonen brenne.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Khan sa at offiserer avverget et forsøk fra mobben på å lynsje den internerte og politiet flyttet ham til et annet distrikt. Han avslørte ikke navnet på mannen, og sa at betjentene fortsatt etterforsker og at den mistenkte ble arrestert for en dag siden.

Biler, som ble tent på av sinte folkemengder, er sett foran en skadet politistasjon i Mandani, et område i Charsadda-distriktet (AP)

Khan sa at offiserer i utgangspunktet gjorde motstand, men flyktet etter at tusenvis av demonstranter angrep politibygningene. Han sa at politiet unngikk bruk av makt for å forhindre ofre blant demonstranter. Situasjonen i Charsadda var normal mandag, sa han, og politiet forsøkte å arrestere personer knyttet til angrepene.

Blasfemi medfører dødsstraff i Pakistan, der bare påstander om lovbruddet ofte er nok til å provosere frem mobvold. Internasjonale og innenlandske rettighetsgrupper sier at anklager om blasfemi ofte har blitt brukt til å skremme religiøse minoriteter og gjøre opp om personlige poeng.

I 2017 angrep en gruppe studenter ved Abdul Wali Khan-universitetet i den nordvestlige byen Mardan og drepte en annen student, Mohammad Mashal, etter å ha anklaget ham for å dele blasfemisk innhold på Facebook.

En Punjab-guvernør i Islamabad ble også skutt og drept av sin egen vakt i 2011, etter at han forsvarte en kristen kvinne, Aasia Bibi, som ble anklaget for blasfemi. Hun ble frikjent etter å ha tilbrakt åtte år på dødscelle, og etter å ha mottatt trusler forlot hun Pakistan til Canada for å bli med familien.

 

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.